4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

FK Igman sutra spremno dočekuje FK Željezničar

Prva utakmica Premijer lige BiH u Konjicu

FK Igman će u subotu, 25.februara, na Gradskom stadionu s početkom u 13 sati, odigrati prvu utakmicu u drugom dijelu prvenstva u Premijer ligi BiH sa FK Željezničar.

Igman je u prvoj polusezoni svoje domaćinske susrete igrao u Doboju kod Kaknja, a u subotu će premijerno Igman pred domaćom publikom zaigrati u Premijer ligi BiH.

fk igman sutra spremno dočekuje fk željezničar
FK Igman sutra spremno dočekuje FK Željezničar

Šef stručnog štaba FK Igman Husref Musemić smatra da je klub dobro odradio pripreme i da će prvenstvo pokazati koliko se i šta uradilo.

“Znamo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je raditi. Pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u prvoj utakmici protiv Željezničara. Imamo u klubu 23 igrača i 3 golmana. 26 igrača je sasvim dovoljno. U ovom trenutku niko nije povrijeđen i nemamo kažnjenih igrača, tako da su svi igrači na raspolaganju. Učinićemo sve da napravimo ono što nas interesuje, a to je opstanak u ligi. Kada igrate sa Željezničarom za svakoga je to velika utakmica, jer Željezničar je veliki klub” – izjavio je za radiokonjic.ba Musemić.     

fk igman sutra spremno dočekuje fk željezničar
Husref Musemić

Kapiten FK Igman Anel Hebibović kaže da je atmosfera u klubu dobra.

“Napravili su nam stadion, konačno se vraćamo kući da igramo i mislim da će nam to biti veliki plus i da ćemo sve one bodove koje je trebalo da osvojimo u prvom dijelu nadoknaditi sada kod kuće, to je velika obaveza, ali i čast. Nadam se dobroj utakmici, da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu i da ćemo otvorenje stadiona krunisati pobjedom. Mislim da će biti puno i da će i navijači sa nama “izgarati” za svaku loptu” – izjavio je kapiten Igmana Hebibović.

fk igman sutra spremno dočekuje fk željezničar
Anel Hebibović

Mirsad Ramić je izjavio da se nada pozitivnom rezultatu.  

“Napokon igramo kod kuće i očekujemo, naravno, pobjedu i tri boda koja će nam značiti za opstanak. Zadovoljni smo pripremama, odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica, sigurno da smo pokazali da imamo kvalitet, a sutra to treba ponoviti protiv Željezničara i nadati se pozitivnom rezultatu. Planski se radilo i sigurno spremniji dočekujemo drugi dio sezone” – kazao je za radiokonjic.ba Mirsad Ramić, napadač FK Igman Konjic.

fk igman sutra spremno dočekuje fk željezničar
Mirsad Ramić

Za fudbalera “Igmana” Damira Hrelju ovo je značajna utakmica, jer igra protiv svog bivšeg kluba.

“Željezničar je moj bivši klub, a sada sam u Igmanu i daću sve od sebe da osvojimo tri boda ili barem da pružimo dobru partiju, jer je ovo otvorenje stadiona” – riječi su Hrelje. 

fk igman sutra spremno dočekuje fk željezničar
Damir Hrelja

Gradski stadion u Konjicu je u proteklom periodu renoviran. Postavljene su stolice na tribine, montažna tribina za gostujuće igrače, kao i semafor, a uređene su i unutrašnje prostorije čime su se stekli uslovi za kvalitetniji rad u klubu.

radiokonjic.ba

24.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima