back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

FK Igman u subotu gostuje kod Zvijezde 09

Za novog trenera FK Igman, Adnana Elezovića, slijedi novi sportski izazov, utakmica u gostima protiv ekipe Zvijezda 09. S Adnanom smo razgovarali o preuzimanju kluba, narednim susretima kao i onom što je najvažnije za klub Igman, ali i Grad Konjic, a to je opstanak u Premijer ligi BiH.

„Zabilježili smo pobjedu sa direktnim konkurentom u Tuzli protiv Tuzla Cityija, tako da to su nama veoma bitni bodovi za opstanak za goli život. Već nas očekuje u subotu druga utakmica protiv Zvijezde 09, koja je veoma kvalitetna ekipa i tabela ne prikazuje realno stanje i kvalitete te ekipe. Mi se prije svega idemo dobro pripremiti i nadamo se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da ćemo u narednih  nekoliko kola što prije obezbjediti opstanak u Premijer ligi BiH. Sigurno da nakon odlaska šefa stručnog štaba, što je bilo iznenađenje, ali mi svi u klubu, igrači pogotovo su pravi profesionalci.  Sama utakmica pokazala je da imaju mentalnu snagu i karakter, gdje su to demonstrirali na utamici u Tuzli kada je najpotrebnije, dali su najveći doprinos i pokazali koliko vrijede. Sada treba da se pripremimo i postignemo što bolji rezultat protiv Zvijezde i nadamo se da što prije dođemo do onog što je najbitnije, a to je opstanak u Premijer ligi  BiH.“-rekao je Elezović.

Opstanak u Premijer ligi BiH će značiti i potrebu za dodatnim infrastrukturnim radovima na samom stadionu, a doprinijet će i popularizaciji kluba i uopšte fudbala u Konjicu. Nakon Zvijezde 09, slijede susreti sa Željezničarom, Borcem i Zrinjskim.

 „Ostalo nam je još četiri kola do kraja lige. Svaka utakmica je bitna i odvojena za sebe, mi se pripremamo prvo za narednu utakmicu, ona je  najvažnija, to je Zvijezda 09  i da se što kvalitetnije pripremimo. Radovi idu svojim tokom, mi pratimo taj sportski segment da bude što kvalitetnije odrađen,  tako da se nadamo da ćemo svi  biti zadovoljni i da ćemo obezbjediti opstanak , te drugu godinu za redom u Konjicu gledati  Premijer ligu BiH“-dodao je Elezović.

radiokonjic.ba

03.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima