back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

FK Klis organizuje VI memorijalni turnir „Seid Padalović“ u subotu 30.  i nedjelju 31. jula

FK Klis Buturović – polje i ove godine organizuje memorijalni turnir „Seid Padalović“, posvećen komandantu „Tigrova” specijalne diverzantsko – izviđačke jedinice.

U odnosu na ranije godine, novost je da će na ovogodišnjem turniru nastupati juniorske ekipe.

„Prije početka prve utakmice, posjetiti ćemo mezar Seida Padalovića i Spomen obilježje Buturović polje na kojima ćemo položiti cvijeće“ – kazao je Ahmo Miljević, predsjednik FK Klis.

„Prvu utakmicu sa početkom u 16:30 će igrati FK Klis – NK Bosna Visoko. A na prvom poluvremenu će biti zvanično otvorenje 6. memorijalnog turnira. Pripreme idu po planu i programu i nadam se da ćemo uživati u dobrom fudbalu. To su ipak omladinski pogoni koji se bore za seniorski sastav.“ – dodaje Miljević.  

Istaknuo je da će sve ekipe dobiti pehare za učešće ili diplome. Diplome će biti uručene: najboljem treneru, najboljem igraču i najboljem golmanu.

“U nedjelju 31. jula sa početkom u 16:30h ekipe će se boriti za treće mjesto a u 18:30h igrat će se finalna utakmica” – kaže Miljević.

Ovih dana svjedočimo brojnim sportskim dešavanjima u našem gradu, a cjelokupnu situaciju komentarisao je Miljević istaknuvši da ovo nije ništa čudno s obzirom na brojne uspjehe koje su postigli FK Igman i FK Klis, kao i malonogometni futsal koji se plasirao u Premijer ligu futsala BiH.

radiokonjic.ba

28.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]