back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

FMP MERIDIAN NASTAVLJA BRUTALAN NIZ: Poražena i Igokea!

fmp meridian nastavlja brutalnu seriju: igokea je takođe poražena!

Košarkaši FMP Meridijana nastavljaju sa odličnim igrama, pošto su upisali sedmu pobedu u prvih devet kola ABA lige!

Ovog puta u dvorani u Železniku bili su bolji od Igokee sa 87-77.

FMP je nagovestio konačan ishod već u prvom poluvremenu kada su izabranici Nenada Stefanovića preko Valinskasa došli do dvocifrene prednosti (22-12) za nešto više od minuta do kraja.

Ali Igosi su krenuli u veliku seriju od 13-2, pa su nakon bacanja Nikole Tanaskovića ostvarili potpuni preokret.

Do kraja poluvremena utakmica je bila izjednačena, ali su gosti na poluvremenu uz trojku Kroforda imali 4 poena prednosti.

Treća četvrtina je bila izjednačena, ali su Železnici na kraju ovog dela počeli da uspostavljaju kontrolu kada je trojka Milutina Vujičića povukla na +5 (64-59).

Bo Bič je trojkom na početku posljednje utakmice najavio odlazak do kraja. Usledio je sjajan nalet domaćih, koji je Milutin Vujičić još jednim golom van linije 6,75 doveo na +14, nakon čega nije bilo povratka izabranika Dragana Bajića, kao ni prave neizvesnosti.

Najneefikasniji na utakmici bio je Nikola Tanasković sa 18 poena, čemu je dodao 7 skokova, ali uzalud, dok ga je Kroford dobro pratio sa 14 poena i 4 asistencije.

U pobjedničkom timu ponovo je najefikasniji bio Trent Fraser sa 15 poena i 5 završnih dodavanja, dva poena manje, uz dvije asistencije postigao je njegov sunarodnik Bo Bič, dok je isti broj poena imao Paulius Valinskas uz 3 asistencije i 2 skoka.

Ebuka Izundu je također bio sjajan sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 skokova, uz 2 asistencije.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]