4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

(FOTO) Doborac o izostancima reprezentativaca: Od samog početka je pogrešno protumačeno sve

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine na Ilidži. Bh. ekipa u četvrtak gostuje Sloveniji u prvom kolu, au nedjelju dočekujemo Crnu Goru. Oba meča igraju se u 20 sati.

Pomoćni trener Irfana Smajlagića Damir Doborac istakao je da će naš tim dati sve od sebe.

– Hvala vam na interesovanju koje ste pokazali za reprezentaciju i nadam se da ćemo imati vašu veliku podršku, jer nam je zaista potrebna. Nismo još zajedno, preko dana čekamo Klisa, Faljića, Bojića, a večeras Panića. Upoznati smo sa rivalima, prikupili smo dosta informacija. Ono što je bitno, zapravo najvažnije u prvoj utakmici, jeste da smo kao tim fokusirani na sebe, da vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Poznavajući trenera, fokusirani smo na nas i naše igračerekao je Dobrorac.

Zatim je govorio o igračima koji nisu prisutni.

– Sve je pogrešno protumačeno od samog početka. Imamo širi spisak sa kojeg su igrači pozvani da se okupe. Na osnovu izbora selektora, pozivaju se igrači koji su u formi i zdravi. Igrači koje imamo su najbolji. Nema nesuglasica. Bili smo ograničeni vremenom, selektor nije imao mnogo vremena. Ispostavilo se da je sve pogrešno protumačeno, kaže Dobrorac.

Pitanje je koji su ciljevi.

– Želje su uvek pobediti. Ući ćemo u svaki meč da pobijedimo, a ne da odustanemo. Ne znam koliko je to realno očekivati, ali ne treba tražiti alibi i pokušavati izvući maksimum.

Ima li iznenađenja u narednim utakmicama?

– Iznenađenja su uvek moguća. Te utakmice su pitanje dana i raspoloženja. Vidimo da je moguće napraviti iznenađenje. Da ne vjerujemo u iznenađenja, vjerovatno se ne bismo okupljali.

Najavljen je fokus na mlade igrače.

– Iskreno mislim da ima dosta igrača kojima treba dati šansu na višem nivou. U našoj ligi nismo u poziciji da to uradimo. Plan trenera je da formira B reprezentaciju, kako bi šansu dobili igrači iz Premijer lige. U PLBiH ima igrača.

Marko Panić se vraća u reprezentaciju.

– Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao. Dugogodišnji je član tima.

Levo krilo Zmajeva Alen Ovčina rekao je da ekipi treba vremena.

– Hvala vam što ste došli. Iskreno, treba biti realan, svakoj reprezentaciji i reprezentaciji, koja podmlađuje ekipu, treba neko vrijeme da stekne rutinu, pogotovo kada dođu neki mlađi igrači. Potrebna im je afirmacija. Ono što je trener rekao, mi se pripremamo da se što više koncentrišemo na naše igre, da to prenesemo i na utakmice. Imamo kvalitet koji moramo dokazati i vjerujem da će ova selekcija imati svijetlu budućnostkaže Ovčina.

– Selektor, pomoćni trener i ja bili smo zajedno u RK Bosna Sarajevo 2009. godine, tako da znam njegove mogućnosti i kvalitete. Znam njegov rad, razgovarali smo, manje-više znam šta trener hoće od nas. Vjerujem da ćemo sve više razgovarati u budućnosti i narednim danima. Koliko mogu pomoći ću kolegama, ovo je kolektivni sport gde pomažemo jedni drugima, dodao je Ovčina.

– U Premijer ligi ima dosta kvalitetnih igrača i ovo će biti sjajno za formiranje B selekcije. To će nam svima puno pomoći, zaključio je Ovčina.

Golman Admir Ahmetašević vjeruje da će naš tim dati sve od sebe.

– Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Očekivanja od prvog kruga okupljanja i od ovog dvomeča su da budemo fokusirani na sebe, svoj rad i sticanje zajedničke rutine. U tim utakmicama idemo na pobjedu, ne idemo nigdje sa bijelom zastavom, Ahmetašević je rekao i dodao:

– Za mene je moj tim uvek 10 i najbolji. U svakom timu u kojem sam bio, moj tim mi je najvažniji. Psihički smo spremni i jaki, bavimo se profesionalnim sportom, naš posao je da budemo spremni.

Situacija sa golmanima je takva da nikada nismo imali problema na toj poziciji.

– Prije svega, teško je zamijeniti golmana kalibra Benjamina Burića. Nas troje se takmičimo, ne bežim od uloga da bih dao sve od sebe. Siguran sam u svoj rad i spreman sam da uradim posao koji se od mene očekuje. Najviše bih volio da Benjo bude s nama, potreban nam je taj kvalitet. Ne osećam pritisak, dugo sam u reprezentaciji, nema pritiska.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima