15.4 C
Konjic
28 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Pčelari Hasib i Arnela Avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju

Na 17. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Medena Tuzla 2022“ koji...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U Hercegovini ništa novo

„Opet bez pošiljaoca?“ „Nema ništa... al' za tebe je“, odgovori...

FOTO: Završen je peti festival rukometa – Grude 2022

Nakon pet dana, u subotu 03.09.2022. u Grudama je završen 5. Festival rukometa – Grude 2022.

Na festivalu je u raznim manifestacijama učestvovalo oko 300 rukometašica, rukometnih trenera, rukometnih sudija i supervizora.

Ove godine festival je organizovan i održan u 4 dijela:

– Rukometni kamp okupio je 46 djece iz BiH i Hrvatske. Djeca su imala ukupno 7 treninga, a posljednjeg dana odigrane su utakmice između grupa. Sa djecom su radili vrhunski rukometni treneri: Lidija Bojić Ćaćić, Hrvoje Horvat, Ivano Balić, Igor Marković, Ana Križanac, Marija Žanko, Toni Čolina, Kornelija Leko, Mario Babić… Puno igre, smijeha, a najviše zadovoljstva susreta sa rukometnim velikanima koji su se do sada uglavnom mogli vidjeti samo na TV-u, pokazuju da je ovogodišnji rukometni kamp u potpunosti opravdao očekivanja.

– Seniorske rukometne utakmice u kojima su ORK Rudar Pljevlja (CG), ŽRK Split 2010 (CRO) i tri prvoligaša iz BiH ŽRK Izviđač Ljubuški, HŽRK Zrinjski Mostar i HRK Grude testirale stanje pripremljenosti pred novu sezonu, donijele su nam pet odlične utakmice u kojima su igrači Rudara bili najubjedljiviji, a pratili su ih Splićani. Treneri svih ekipa su prezadovoljni odigranim utakmicama, a mogli su uživati ​​i učesnici kampa kao i rukometni treneri.

– Seminar rukometnih sudija okupio je oko 30 sudija i kontrolora RS Herceg-Bosne koji su uradili obavezne testove, ali i odslušali predavanje i razgovarali sa najboljim sudijskim parom na svijetu, gospodom Borisom Miloševićem i Matijom Gubicom. Vrlo zanimljivo predavanje na temu promjene rukometnih pravila 2022. godine, na kraju se pretvorilo u otvoren razgovor sa postavljanjem pitanja i davanjem odgovora na mnoge specifične situacije sa kojima se službena lica susreću na utakmicama.

– Ove godine, možemo slobodno reći, trenerski seminar je bio vrhunac cijelog festivala. Tri dana su 64 trenera iz BiH imala priliku, ali i privilegiju, da slušaju i gledaju predavanja i praktične treninge vrhunskih rukometnih stručnjaka. Održana su četiri demonstrativna treninga i tri teorijska predavanja uz jednu radnu večeru, na kojoj su svoja znanja i iskustva prenijeli trenerima: IHF i EHF mentorici za edukaciju trenera, dr. Lidiji Bojić Ćaćić, trenerici hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat, njegov zamjenik u stručnom štabu i najbolji svjetski rukometaš svih vremena Ivano Balić, trener golmana u ženskoj juniorskoj reprezentaciji Hrvatske Ana Križanac, trener sedmostrukih rukometnih prvaka BiH i član Komisije za RINCK RS BiH, dr Zlata Zubac Gromoglasni aplauzi nakon svakog predavanja i praktične nastave, kao i utisci koje su treneri spontano prenijeli nakon seminara, najbolje su pokazali entuzijazam i veliko zadovoljstvo svih trenera onim što su vidjeli i čuli u ova tri dana.

PROČITAJ:   TRAGEDIJA NA MARACANI: Pavkov autogolom na kraju gurnuo Maccabi u Ligu prvaka (VIDEO)

Na kraju, veliko zadovoljstvo cjelokupnim događajem iskazali su svi koji su ovih pet dana na bilo koji način bili dio ovog velikog događaja.

HRK Grude, kao organizator festivala, ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u njegovoj organizaciji i održavanju, a posebno:

– Suorganizatorima festivala: EHF, Hrvatski rukometni savez, RS FBiH i RS Herceg Bosna, Općina Grude

– Svim trenerima-predavačima, klubovima učesnicima i našim malim kamperima.

– Pokrovitelji festivala: Violeta doo Grude, Putovi doo Grude, Premier world sport doo Čitluk,

– Donatorima festivala: Pipi Grude, GBT Banja Luka, Agroturizam Marića Gaj Grude, Motel Kiwi Grude, Restoran Bezdan 21 Grude, Antonio trade doo Grude, Atelje Jukić Posušje, Grafix doo Grude, JU Vrilo Grude, Gimnazija AB Šimić , JU Kulturni dom Antun Branko Šimić Grude,

Hvala svima i vidimo se sljedeće godine na 6. Grudskom festivalu rukometa 2022. godine, poručili su iz HRK Grude.

foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022foto: završen peti festival rukometa - grude 2022 foto: završen peti festival rukometa - grude 2022

 

The post FOTO: Završen peti festival rukometa – Grude 2022 prvi put viđene na Grude Online.

www.grude-online.info

mostarski.info

Možda vas zanima