12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Francuska: Tudor kao pomoćnika dobio bivšeg trenera Zrinjskog

U dogovoru sa čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, Harry Vukas napustio je mjesto selektora hrvatske U17 reprezentacije i prihvatio poziv Igora Tudora da postane pomoćni trener Marseillea.

Igor Tudor je nakon preuzimanja klupe Marseillea ponudio Hariju Vukasu mjesto pomoćnog trenera, a Vukas je prihvatio ponudu u dogovoru s HNS-om.

“Zahvaljujem predsjedniku Marijanu Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci u ovoj odluci. Zaista mi je velika čast sudjelovati u radu omladinskih selekcija Hrvatske i nije mi bilo lako donijeti ovu odluku, ali još uvijek imam priliku za svakodnevni rad u klubu. I to u jednom od giganata evropskog fudbala. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato se zahvaljujem savezu na razumijevanju”, istakao je. Harry Vukaskoji je sjeo je i na klupu Zrinjskog, s kojim je u ljeto 2019. izbacio Utrecht.

Predsjednik HNS-a komentirao je i odlazak izbornika koji je vrlo kratko bio izbornik hrvatske reprezentacije do 17 godina Marijan Kustić.

“Razumijemo da je ovo jedinstvena prilika za Harija i nije bilo razloga da ga ne podržimo u ovoj situaciji. Za reputaciju saveza i naših trenera svakako je bitno da imamo trenere u najboljim ligama svijeta, a ponosni smo što je naš Tudor prvi trener giganta kakav je Marseille i podržavamo da želi da završi svoj osoblje sa našim stručnjacima. Igoru i Hariju želimo puno uspjeha sa Marseilleom, a mi ćemo pronaći novo kvalitetno rješenje za našu U-17 reprezentaciju”.

The post Francuska: Tudor dobio bivšeg trenera Zrinjskog za pomoćnika appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima