12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

FSRS DONIO REVOLUCIONARNU ODLUKU: Evo ko ulazi u Premijer ligu u slučaju da prvak ostane bez licence

Nogometni savez Republike Srpske usvojio je odluku kojom će riješiti sve nedoumice oko ulaska u Premijer ligu Bosne i Hercegovine u slučaju da se ponovo desi da šampion ne dobije licencu za učešće u elitnom rangu bh. .

U prijedlozima takmičenja za sezonu 2022/2023, naći će se član prema kojem se, u slučaju da prvak odbije plasman u Premijer ligu ili ne dobije licencu za Premijer ligu BiH, Baraž utakmica igraće se između drugoplasirane ekipe i ekipe FSRS koja ispada iz Premijer lige.

Ako se, kao ove sezone, desi da dva tima ispadnu, onda će bolje plasirani Premijer lige igrati protiv drugoplasiranog tima Prve lige.

Istovremeno, ako niko ne ispadne iz Premijer lige, onda sledeća najbolje rangirana ekipa koja ima licencu ide u Premijer ligu.

Izvršni komitet Fudbalskog saveza RS usvojio je danas spisak klubova koji će naredne sezone učestvovati u Prvoj ligi Republike Srpske.

Kao što je poznato, liga se proširila na 18 klubova, a proširenjem lige prvak Druge lige Republike Srpske grupa „Zapad“ Laktaši, zatim drugoplasirana ekipa Sloboda iz Mrkonjić Grada, drugo- U ligi ostaju plasirani tim “Istok”, Famos i Podrinje iz Janje.

Tako će sljedeće sezone u Prvoj ligi igrati Zvijezda 09, Slavija, Laktaši, Sloboda MG, Sloboda NG, Željezničar Sport Team, Famos, Podrinje, Alfa Modriča, Drina Zvornik, Tekstilac, Kozara, Radnik, Rudar, Sutjeska, Omarska, Ljubić. Republike Srpske i Krupe.

Nova sezona, podsećamo, počinje 6. avgusta.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima