back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

FUP i MUP RS u zajedničkoj akciji uhapsili kriminalnu grupu: Pojedinci se dovode u vezu sa Sky aplikacijom

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izveli su operativno-taktičku akciju pod nazivom “Kappa” u kojoj je uhapšeno pet osoba.

A.Ć je uhapšen u zajedničkoj operativnoj akciji FUP-a i MUP-a RS na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja. (1989), BB (1991), HG (1990), ED (1985) i AJ (1977) koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

/ FUP


U okviru navedenih aktivnosti, a prema Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih, te je tom prilikom pronađena veća količina materija koje su svojim izgled i stanje, dovode se u vezu sa opojnom drogom kanabis, amfetamin, kokain, veću količinu oružja i municije, ručne bombe i druge predmete koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

slika

/ FUP


Oni se sumnjiče da su organizovana grupa na čijem je čelu bio A.Ć. u dužem vremenskom periodu nabavljao drogu i stavljao je u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

slika

/ FUP


Pojedini članovi grupe dovode se u vezu s korištenjem Sky aplikacije putem koje su nabavljali i prodavali opojne droge.

Nakon kriminalističkog istraživanja, uhapšeni će u zakonskom roku uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom tužilaštvu.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima