3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

FUP PROVEO AKCIJU U HERCEGOVINI: Dvije osobe uhapšene

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Čitluka, lišili su slobode lica inicijala DL (1981.) iz Jablanice i SK (1990) iz Zenice, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U okviru navedenih aktivnosti, a prema Naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretnih i nepokretnih stvari, pri čemu je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem dovode u vezu sa opojne droge kanabis i amfetamin, određena novčana sredstva u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefoni i drugi predmeti koji podstiču ili mogu biti povezani sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica osumnjičena su za proizvodnju droga i njihovo neovlašteno stavljanje u promet na određeno vrijeme, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode biće nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predata nadležnom tužilaštvu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pomoć Federalnoj upravi policije tokom provođenja akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska stanica Čitluk – saopćeno je iz Federalne uprave policije.

FUP IZVRŠIO AKCIJU U HERCEGOVINI: Dvije osobe uhapšene pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima