back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

FUP PROVEO AKCIJU U HERCEGOVINI: Dvije osobe uhapšene

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Čitluka, lišili su slobode lica inicijala DL (1981.) iz Jablanice i SK (1990) iz Zenice, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U okviru navedenih aktivnosti, a prema Naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretnih i nepokretnih stvari, pri čemu je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem dovode u vezu sa opojne droge kanabis i amfetamin, određena novčana sredstva u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefoni i drugi predmeti koji podstiču ili mogu biti povezani sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica osumnjičena su za proizvodnju droga i njihovo neovlašteno stavljanje u promet na određeno vrijeme, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lica lišena slobode biće nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predata nadležnom tužilaštvu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pomoć Federalnoj upravi policije tokom provođenja akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska stanica Čitluk – saopćeno je iz Federalne uprave policije.

FUP IZVRŠIO AKCIJU U HERCEGOVINI: Dvije osobe uhapšene pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima