back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Fustal: Aladžić poziva na oprez

U mostarskoj grupi drugog kola futsal Lige prvaka, nakon žrijeba, najveća nepoznanica bila je švedska ekipa Örebro SK – drugi i večerašnji protivnik našeg predstavnika Mostar SG, koji je Turnir Lige šampiona u Mostaru otvoren je porazom od Loznice, 1:2.

Na putu do Mostara Šveđani su morali proći prvo kolo, prilično izjednačenu grupu u Turskoj gdje su upisali sve tri pobjede. Tbilisi je savladao domaćina 5:3, savladavši tim iz Istanbula 10:3, dok su treći trijumf ostvarili protiv prvaka Njemačke, Štutgartera – bilo je 2:1.

U svojim redovima imaju igrače kao što su Brazilci Jose Adalbert, Dias Alves, De Melo Goncalves i Amel Rastoder i Senad Berisha, igrači koji su Šveđani, ali čija prezimena govore da vuku korijene sa prostora naše bivše zemlje. U švedskom prvenstvu Örebro SK upisao je tri pobjede u isto toliko utakmica, a posljednja je bila protiv Borasa AIK-a 4:3.

– Nema dileme, ova grupa je prilično izbalansirana, kaže jedan od iskusnijih članova SG Mario Aladžić.

– Protivnika smo malo bolje upoznali kroz prvu utakmicu, a iako su svi u ovoj grupi nekako već upisali pobjedu protiv prvaka Švedske, neće biti lako doći do bodova. Moramo dati sve od sebe i osvojiti tri boda, svaka greška može biti skupa. Jednostavno, u ovoj grupi nemate pravo na loš dan, dodao je Aladžić.

Utakmica između Mostar SG i Örebro SK zakazana je za 20 sati, dok bi mnogo više uzbuđenja trebalo da bude u utakmici između Loznice i Araza, u utakmici koja je zakazana za 17:30 sati. Nakon dva dana turnira u Mostaru, u petak slijedi pauza, prije finalnih utakmica u subotu, u kojima se sastaju Örebro SK – Loznica i Mostar SG – Araz. Podsjećamo, samo prvoplasirani tim iz ove grupe putuje u elitno kolo, među 16 najboljih. FI

Raspored:

Prošle noći

ARAZ – ÖSK Futsal 2:5

KMF Loznica Grad – FK Mostar 1:2

četvrtak

KMF Loznica Grad – ARAZ 17.30

FC Mostar SG- ÖSK Futsal 20.00

Subota

ÖSK Futsal – KMF Loznica Grad 17.30

FK Mostar SG – ARAZ 20.00

(funkcija (el) {
window.addEventListener(“message”, (event) => {
if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) {
if (el.id === event.data.id) {
el.style.height = event.data.height + “px”;
}
}
});
})(document.getElementById(“sofa-standings-embed-13624-44924”));

Tabelu pruža Sofascore

Objava Fustal: Aladžić poziva na oprez pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima