16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Futsal klub Konjic počeo pripreme

Futsal klub Konjic je početkom sedmice počeo pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu, u Prvoj futsal ligi FBiH.

Novoizabrani šef stručnog štaba Vedad Šabanović izrazio je zadovoljstvo zbog početka priprema, istaknuvši da imaju sve uslove za kvalitetan rad sa novom ekipom.

Prezadovoljni smo uslovima rada, imamo dvoranu na raspolaganju tri puta sedmično. Ove sezone imamo mladu ekipu sastavljenu od momaka iz Konjica. Nećemo dovoditi igrače sa strane. Cilj nam je stabilizacija ekipe i da pokušamo napraviti od ovih naših domaćih momaka jednu dobru futsal ekipu, koja će za jednu, dvije, tri godine, zavisi koliko će nam vremena trebati, uz još eventualno pomoć možda dva, tri dobra pojačanja, ponovo „napasti“ Premijer ligu“, izjavio je Šabanović.

futsal klub konjic počeo pripreme
Vedad Šabanović

Imamo deset igrača i tri golmana, i nadamo se da će nas se pridružiti još nekoliko mladih igrača. Ove sezone okosnicu će činiti naši mladi igrači, koji su prošle godine nastupali za naše juniore i koji su lani pokazali kvalitet nastupajući u svojoj juniorskoj ligi, te smo ih prebacili da treniraju sa prvim timom. Oni će činiti veći dio ekipe zajedno sa iskusnim igračima Maidom Grahom i Benjaminom Begetom. Meni se u stručnom štabu priključio i Senad Dizdarević i žao mi je što neće igrati, jer je on dobar igrač, ali drago mi je da je u stručnom štabu. Trener golmana je Dino Kovačević, koji će biti i prvi golman, a ima i obavezu da od mladih Macića i Mujaka napravi dobre golmane, koji sigurno imaju potencijal“, riječi su šefa stručnog štaba Futsal kluba Konjic, Vedada Šabanovića, koji je pozvao Konjičane da im budu podrška sa tribina tokom prvenstvenih utakmica.   

Prvenstvo u Prvoj futsal ligi FBiH počinje za oko mjesec dana. Futsal klub Konjic je odigrao prvu pripremnu utakmicu sa ekipom Tango, koja je završena rezultatom 4:4.  

radiokonjic.ba

28.09.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima