back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Futsal klub Konjic: Pripreme za Premijer futsal ligu BiH

U prostorijama NS/FS BiH obavljeno je žrijebanje parova Premijer futsal lige BiH. O pripremama, sastavu i atmosferi u Futsal klubu Konjic za radiokonjic.ba govorio je Deni Pandža, direktor kluba.

“Mijenjali smo stručni štab, došao je novi trener Dalibor Pudar iz Nevesinja, a sa njim su došla i dva igrača: jedan golman i jedan napadač. U novu sezonu ulazimo jači nego prošle godine. Okružili smo se novim ljudima u samoj organizaciji kluba, ljudi koji rade na pripremama utakmica,treninga te prijateljskih utakmica. Ne krijemo ambicije da želimo biti najbolji” – kazao je Deni Pandža, direktor FK Konjic.

“U sklopu prvog kola igramo protiv ekipe “Sloga” Gornji Vakuf-Uskoplje. Uz njihovu pomoć smo i osnovali naš klub, možda je tako sudbina i htjela. Imamo odličan raspored u prvoj polusezoni gdje možemo ostvariti povoljan rezultat. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtani cilj” – dodao je.

“15/16 oktobra počinje Premijer liga. Prvo kolo se igra do decembra, zatim slijedi pauza u januaru a nastavak lige je od februara naredne godine. Imamo podršku Grada Konjica, kao i privrednika” – istaknuo je Pandža.

“U futsalu se igra sa 5 igrača u polju, nema prvog sastava, česte su izmjene i stalno ulaze novi igrači. Okosnicu kluba čine domaći igrači koji će igrati uz igrače koje smo angažovali sa strane što smatram receptom za uspjeh” – zaključio je Pandža.

radiokonjic.ba

22.09.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]