back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Gabeljani slažu tim za još agresivniji napad na Premijer ligu

Nakon što su kroz Izbornu skupštinu formirali novu klupsku upravu i još jednom potvrdili svoje ambicije i težnju da GOŠK podignu na viši nivo, Gabeljani su krenuli u sređivanje igračkog kadra za narednu sezonu. Trener Denis Ćorić je već nakon nekoliko kola sa ekipom rekao da postojeći kadar nije dovoljan za napad na Premijer ligu, a ovog ljeta klub je krenuo u rekonstrukciju.

Gabelu je napustilo dosta fudbalera, a novopridošli su uglavnom igrači sa iskustvom u Premijer ligi.

Konkretno, u Gabel je stiglo sljedećih sedam igrača: desno krilo Nihad Šero (Goražde), napadač Esmir Hasukić (Radnik Bijeljina, koji je igrao za Zvijezdu i Slobodu), štoper Riad Šuta (igrao za Zrinjski i Posušje), desni bek Dejan Zarić ( Bratstvo , nosio je i dres banjalučkog Borca), zadnji vezni Aleksandar Radulović (šampion sa Zrinjskim 2016.), desni bek Siniša Dujaković (stigao sa Kozare, a igrao je i za banjalučki Borac, s kojim je dva puta osvajao Premijer ligu) i Adnan Hrelja (tri puta je osvojio titulu prvaka Prve lige FBiH, sa Mladošću DK, Slogom Simin Han i konjičkim Igmanom).

– Sledeće nedelje planiramo da dovedemo još četiri do pet igrača. Dovodimo ciljana pojačanja, želimo igrače koji su igrali u Premijer ligi, imaju kvalitet i iskustvo, rekao je predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

6

Ranije su u klubu najavili da su još dva veznjaka, kao i po jedan štoper i jedan napadač, definitivno cilj.

Prema do sada dovedenim igračima u sastav, očigledno je da će GOŠK naredne sezone još agresivnije krenuti u Premijer ligu. Euforiju ne želi trener Ćorić koji “spušta loptu na zemlju”.

– Pojačanja ne moraju ništa da znače, taj tim treba da se uigra, ali mislim da imamo vremena da sve to spojimo. Nema mjesta euforiji, uvijek treba biti čvrsto na zemlji. To ću uvijek reći, morate ići korak po korak, rekao je Ćorić.

GOŠK će novu pripremnu utakmicu (nakon što je savladao Sarajevo na Koševu sa 6:0) odigrati u subotu (18.00 sati) u Gabeli protiv Kruševa, novog člana Druge lige FBiH jug. Er.B.

Početak u Gračanici

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH počinje 13./14. avgusta, a GOŠK će predstaviti novu ekipu u Gračanici protiv Bratstva. Prvu domaću utakmicu odigrat će u 2. kolu (20/21. avgusta) kada će ugostiti Gradinu iz Srebrenika. Nakon toga gostuju u Zvijezdama, dočekuju Travnik, a potom ugošćuju debitanta u ovom rangu, Stupčaniće iz Olova. Jesenji dio prvenstva završava se 20.19. novembra, a GOŠK će ugostiti Rudar iz Kakana.

Pripreme na Kupresu

GOŠK će trenirati u Gabeli do 24. jula, nakon čega ekipa odlazi u Kupres na osmodnevne pripreme. Nakon toga slijede dvije sedmice u Gabeli i tajming forme za početak prvenstva.

– Liga će biti mnogo jača nego prošle sezone, tu su Zvijezda i TOŠK koji su se pojačali, Budućnost ima odličnog trenera i ekipu po meni, tu su starosjedioci poput Bratstva, Rudara i još par ekipa. Ali nećemo se opterećivati, niti me to mnogo brine, fokusiran sam na svoj tim i da se što bolje pripremimo, rekao je Ćorić.

Post Gabeljani sastavljaju tim za još agresivniji napad na Premijer ligu pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]