4.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Sjećanje na filozofa Kasima Prohića

Večeras je u amfiteatru Srednje škole Konjic održan prigodan...

GIK Konjic: Na biračkom spisku nalazi se 21.646 birača

Gradska izborna komisija Konjic spremno dočekuje Opće izbore u nedjelju, 2.oktobra. Prema riječima Ejuba Miljevića, predsjednika Gradske izborne komisije Konjic, na biračkom spisku za područje Grada Konjica nalazi se 21.646 birača, koji će moći glasati na 51 biračkom mjestu.

-Birači će na raspolaganju imati i dva mobilna tima za građane koji nisu u mogućnosti fizički doći na biračko mjesto i koji su se već ranije prijavili za takav način glasanja. Na glasačkim listićima se nalazi 37 političkih subjekata, a regularnost izbora će pratiti 213 članova biračkih odbora i oko 400 posmatrača koje su predložili politički subjekti-naveo je Ejub Miljević, predsjednik Gradske izborne komisije Konjic.

Biračka mjesta će biti otvorena od 7 ujutro do 19 sati navečer. Sve potrebne informacije birači će moći dobiti i na telefonski broj Gradske izborne komisije Konjic 036/731-498. Birači lokaciju svog biračkog mjesta mogu provjeriti na stranici Centralne izborne komisije BiH www.cik.ba ili slanjem SMS poruke na broj 091 12 12 12. Prilikom glasanja birači moraju pokazati jedan od važećih dokumenata države BiH,  a to su lična karta,  vozačka dozvola ili pasoš.

radiokonjic.ba

30.09.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima