7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Grad Konjic: Danas potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca i studenata

Danas je u zgradi Gradske uprave upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju za učenike i studente, njih ukupno 162.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić obratio se prisutnim učenicima i studentima koji su stipendisti Grada Konjica, te im čestitao i zaželio sreću u njihovom daljnjem školovanju: “Pored redovnih aktivnosti koje provodimo a kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, ove godine smo proširili obim stipendiranja. Obuhvatili smo studente koji studiraju na državnim fakultetima sa prosjekom ocjena 9 i više, odnosno 4 i više, bez obzira da li primaju stipendiju od drugog davaoca, nagradili smo i najuspješnije učenike osnovnih škola ali i “Srednje škole” Konjic, zatim učenike bez jednog ili oba roditelja, djecu sa poteškoćama u razvoju i druge kategorije. Jednostavno cilj je da olakšamo našim sugrađanima, da omogućimo učenicima i studentima da što više budu uz knjigu, a da što manje budu opterećeni novčanim dijelom”.

grad konjic: danas potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca i studenata
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

Ugovor o stipendiranju Grada Konjica, potpisalo je 68 učenika i 92 studenta.

“Ove godine dodane su nove kategorije, zbog čega djeluje kao da smo produžili sa potpisivanje, ali sve dođe na svoje. Kada govorimo o iznosima stipendija ove godine učenici, stipendisti srednjih škola primaju po 80 KM, studenti prve godine studija 100 KM, a studenti ostalih godina studija po 120 KM, a stipendije će se isplaćivati u deset rata u ovoj budžetskoj godini” kazala je za radiokonjic.ba Biljana Handžo, stručna saradnica za obrazovanje u Gradskoj upravi Konjic.

grad konjic: danas potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca i studenata
Biljana Handžo – Stručna saradnica sa obrazovanje u Gradskoj upravi Konjic

Potpisnici stipendija, učenici i studenti zahvalili su se Gradonačelniku Konjica i Gradskoj upravi na podršci koju imaju u vidu stipendije, i što su od ove godine obuhvaćene i nagrađene nove kategorije učenika i studenata.

Jedna od novih kategorija u konkursu za dodjelu stipendija su učenici generacije osnovnih škola. Učenica generacije Druge OŠ Konjic Beha Nađa prvi put ove godine stipendista je Grada Konjica po osnovu ove kategorije. Za radiokonjic.ba je kazala: “Bila sam učenica genercije u svojoj školi i tom zaslugom od ove godine primam stipendiju Grada Konjica. Pohađam prvi razred Matematičko-informatičke gimnazije i velika mi je čast što sam stipendista grada u kojem sam rođena i što je nagrađen moj rad i trud. Stipendija će mi značiti mnogo, i zbog toga ću se truditi da i dalje tokom svog srednjoškolskog obrazovanja nastavim sa dobrim rezultatima”.

grad konjic: danas potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca i studenata
Učenica i stipendistica Nađa Beha

Sarah Ćatić, učenica je četvrtog razreda Medicinske škole i na osnovu kategorije najaktivniji član Crvenog križa Konjic, od ove godine stipendista je Grada Konjica, a za radiokonjic.ba je izjavila da će joj stipendija itekako značiti u  njenom daljnjem obrazovanju. “Stipendija će mi dosta olakšati u finansijkom smislu, jer bliži se i upis na fakultet a znamo da tada trebaju znatno veća sredstava, ali stipendija mi i moralno znači, daje mi motivaciju da mogu i da moram biti što bolja kako bi i dalje nastavila biti dio stipendista koje finansira naš Grad” izjavila je.

grad konjic: danas potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca i studenata
Učenica, stipendistica Sarah Ćatić

Četvrtu godinu za redom Grad Konjic stipendira Konjičanina Muamera Balića, studenta četvrte godine Nastavničkog fakulteta, Odsjek sport i zdravlje. “Stipendija koju primam od Grada Konjica mnogo mi je olakšala u procesu mog studiranja. Ona mi znači mnogo, jer moj fakultet javnosti poznat kao DIF je skup i dosta stvari potrebnih moram obezbjediti svojim finansijskim sredstvima, i upravo u tom segmentu kroz nabavku potrebne opreme stipendiju i usmjeravam” naglasio je za radiokonjic.ba student Muamer Balić.

grad konjic: danas potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca i studenata
Student, stipendista Muamer Balić

radiokonjic.ba

20.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima