Drugi upravo čitaju

Grad Konjic domaćin 78.izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH za 2022.godinu

Ove godine će prvi put biti dodijeljena i nagrada sa imenom Ivice Osima, koja će biti uručena najboljem bh. fudbaleru Edinu Džeki

Danas je u Konjicu održana press- konferencija povodom sutrašnjeg 78.izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine za 2022.godinu. Ova manifestacija, čiji je organizator Sportski savez BiH, a generalni pokrovitelj Grad Konjic, će biti održana u hotelu Garden city, gdje će se okupti najuspješniji sportisti i ekipe iz naše zemlje. Prema riječima Branislava Crnogorca, predsjednik Sportskog saveza BiH, prošla godina bila je veoma uspješna za bh. sportiste.

“Mislim da je prošla godina bila izuzetno uspješna kada su u pitanju rezultati naših sportsita. Podsjetit ćemo se da je Lana Pudar postala seniorska prvakinja Evrope u plivanju, Nedžad Husić je postao viceprvak Evrope u taekwondou, a naši sportisti su se vratili sa osam medalja sa Mediteranskih igara, kao i sa Univerzitetskih sportskih igara, gdje smo osvojili 3-4 zlatne evropske medalje. Jedna vrlo plodna i uspješna godina, a mi kao Sportski savez BiH nastojimo valorizirati to vrhunsko sportsko stvaralaštvo i nagraditi naše sportiste”-kazao je Crnogorac.

grad konjic domaćin 78.izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa bih za 2022.godinu
Grad Konjic domaćin 78.izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH za 2022.godinu

Vlatko Glavaš, predsjednik Organizacionog odbora 78.izbora najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH za 2022.godinu, izrazio je zadovoljstvo što se ova manifestacija ove godina održava u Konjicu, istaknuvši da će biti dodijeljeno oko 60 nagrada, a prvi put i nagrada sa imenom Ivice Osima, koja će biti uručena najboljem bh. fudbaleru Edinu Džeki.

“Drago mi je da se ove godine izbor najboljih sportista i ekipa održava u Konjicu i očekujem možda i najbolju manifestaciju do sada. Biće dodijeljeno oko 60-65 nagrada, ali mi je posebno drago da ćemo nagraditi i neke ljude iz kantona i Konjica. Ono što me raduje da iz Konjica kreće i nagrada sa imenom našeg pokojnog Ivice Osima, koja će biti uručena našem fudbaleru Edinu Džeki”-naveo je Glavaš.

U ime Grada Konjica prisutne je pozdravio Adnan Elezović, kazaši da je posebno zadovoljstvo biti domaćin jedne ovakve značajne manifestacije.

“Svakako da smo zadovoljni što smo domaćini ovoj velikoj manifestaciji. Sigurno da su Konjičani uvijek slovili kao dobri sportisti i domaćini, zato s velikim zadovoljstvom u ime Grada Konjica smo najavili ovu značajnu manifestaciju koja će u naš grad dovesti najuspješnije sportsite naše domovine i svima njima želimo dobrodošlicu”-rekao je Elezović.

Manifestacija će se održati u petak, 27.januara u hotelu Garden City u 19 sati, a snimak će se emitovati u nedjelju, 29.januara u programu Hayat televizije u 20 sati.

radiokonjic.ba

26.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima