18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Grad Konjic: Druženjem gradonačelnika sa roditeljima i djecom, obilježen Svjetski dan porodice

Oglasi

Povodom Svjetskog dana porodice, danas je u Garden city-u održano druženje gradonačelnika sa roditeljima djece koji primaju naknadu po bilo kom osnovu Pravilnika o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete na području Grada Konjica.

Nastojeći istaknuti važnost porodice, Grad Konjic je pripremio prigodan sadržaj i zabavu za mališane, ali i njihove roditelje kojima je ovo bila prilika da se međusobno upoznaju i razmjene roditeljske savjete.

Safet Masnica otac je četvoro djece, a svojim prisustvom iskazao je zahvalnost Gradskoj upravi na podršci koju mu pruža kao roditelju. “Relativno kasno sam formirao porodicu, i s obzirom na to kako se prije vodilo računa o porodici i kako sada to radi Gradska uprava, jako sam zahvalan gradonačelniku Osmanu Ćatiću. Volio bih da je supruga mogla da dođe danas pa da zajedno sa ostalim majkama razmjeni mišljenja i iskustva” kazao je Masnica za radiokonjic.ba.

“Naknada koju primam meni znači u smislu da mogu da kupim neke bebine potrepštine, a mogu reći i da sam zadovoljna brigom Gradske uprave prema roditeljima novorođenčadi” izjavila je majka malene djevojčice, Dženita Maksumić.

Novčana naknada i podrška koju pruža Gradska uprava po bilo kom osnovu pomenutog Pravilnika, najviše znači porodici u kojoj su oba roditelja nezaposlena. To nam je potvrdila i majka jedne djevojčice koja je svojim dolaskom na današnji događaj obilježila Dan porodice: “Dobili smo novčanu pomoć i na tome smo zahvalni gradonačelniku. Olakšat će nam u mnogim stvarima, najprije u kupovini stvari koje su potrebne za bebu”.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Osman Ćatić, a za radiokonjic.ba je poručio da je cilj organizovanja događaja da se ukaže na značaj i važnost porodice u društvu.

“Današnja slika je potvrda da ono što radimo, trebamo nastaviti raditi i dalje u istom smjeru. To je lika nasmijane i lijepe djece, ali i veselih roditelja koji se druže. Možda će današnje druženje potaknuti mlade bračne parove sa jednim dijetetom da razmišljaju i o drugom, kada vide porodice sa četvero ili više djece. Ovakve i slične aktivnosti trebaju da budu primjer kako i na koji način treba društvo da brine o porodici” poručio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Predavanje o važnosti porodice i uloge djece u istoj, na današnjem druženju  održao je  prim.dr. Sulejman Mulić, spec.pedijatar. Poslušajte šta je između ostalog kazao:

Izjava prim.dr. Sulejmana Mulića, spec.pedijatara

Druženje su uljepšale maskote omiljenih dječijih likova, koje su zabavljale prisutnu djecu.

Grad Konjic: Druženjem gradonačelnika sa roditeljima i djecom, obilježen Svjetski dan porodice

radiokonjic.ba

17.05.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima