back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Grad Konjic: Druženjem gradonačelnika sa roditeljima i djecom, obilježen Svjetski dan porodice

Povodom Svjetskog dana porodice, danas je u Garden city-u održano druženje gradonačelnika sa roditeljima djece koji primaju naknadu po bilo kom osnovu Pravilnika o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete na području Grada Konjica.

Nastojeći istaknuti važnost porodice, Grad Konjic je pripremio prigodan sadržaj i zabavu za mališane, ali i njihove roditelje kojima je ovo bila prilika da se međusobno upoznaju i razmjene roditeljske savjete.

Safet Masnica otac je četvoro djece, a svojim prisustvom iskazao je zahvalnost Gradskoj upravi na podršci koju mu pruža kao roditelju. “Relativno kasno sam formirao porodicu, i s obzirom na to kako se prije vodilo računa o porodici i kako sada to radi Gradska uprava, jako sam zahvalan gradonačelniku Osmanu Ćatiću. Volio bih da je supruga mogla da dođe danas pa da zajedno sa ostalim majkama razmjeni mišljenja i iskustva” kazao je Masnica za radiokonjic.ba.

“Naknada koju primam meni znači u smislu da mogu da kupim neke bebine potrepštine, a mogu reći i da sam zadovoljna brigom Gradske uprave prema roditeljima novorođenčadi” izjavila je majka malene djevojčice, Dženita Maksumić.

Novčana naknada i podrška koju pruža Gradska uprava po bilo kom osnovu pomenutog Pravilnika, najviše znači porodici u kojoj su oba roditelja nezaposlena. To nam je potvrdila i majka jedne djevojčice koja je svojim dolaskom na današnji događaj obilježila Dan porodice: “Dobili smo novčanu pomoć i na tome smo zahvalni gradonačelniku. Olakšat će nam u mnogim stvarima, najprije u kupovini stvari koje su potrebne za bebu”.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Osman Ćatić, a za radiokonjic.ba je poručio da je cilj organizovanja događaja da se ukaže na značaj i važnost porodice u društvu.

“Današnja slika je potvrda da ono što radimo, trebamo nastaviti raditi i dalje u istom smjeru. To je lika nasmijane i lijepe djece, ali i veselih roditelja koji se druže. Možda će današnje druženje potaknuti mlade bračne parove sa jednim dijetetom da razmišljaju i o drugom, kada vide porodice sa četvero ili više djece. Ovakve i slične aktivnosti trebaju da budu primjer kako i na koji način treba društvo da brine o porodici” poručio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Predavanje o važnosti porodice i uloge djece u istoj, na današnjem druženju  održao je  prim.dr. Sulejman Mulić, spec.pedijatar. Poslušajte šta je između ostalog kazao:

Izjava prim.dr. Sulejmana Mulića, spec.pedijatara

Druženje su uljepšale maskote omiljenih dječijih likova, koje su zabavljale prisutnu djecu.

grad konjic: druženjem gradonačelnika sa roditeljima i djecom, obilježen svjetski dan porodice
Grad Konjic: Druženjem gradonačelnika sa roditeljima i djecom, obilježen Svjetski dan porodice

radiokonjic.ba

17.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima