back to top

Drugi upravo čitaju

Nova pobjeda KK Konjic

KK Konjic je večeras pobijedio Čelik iz Zenice na...

Sarajevo i Igman odigrali 3:2

Večeras je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrana utakmica...

Konjic: Održan omladinski iftar

U dvorištu Gradske džamije u Konjicu večeras je organizovan...

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

Grad Konjic kontinuirano ulaže u sportske terene – počela druga faza uređenja Gradskog stadiona

Želja nam je da stvorimo takve uslove da utakmice u Konjicu može igrati i bh. nogometna reprezentacija

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba Igman Konjic Đahid Muratbegović sa saradnicima obišli Gradski stadion, gdje je počela druga faza uređenja koja podrazumijeva asfaltiranje partera, rekonstrukciju oborinske kanalizacije i uređenje fasade na objektu. Nakon toga bi trebalo uslijediti postavljanje reflektora koji će omogućiti igranje utakmica i treninge u noćnim satima.

grad konjic kontinuirano ulaže u sportske terene - počela druga faza uređenja gradskog stadiona
Grad Konjic kontinuirano ulaže u sportske terene - počela druga faza uređenja Gradskog stadiona

Gradska uprava Konjic zajedno sa Fudbalskim klubom Igman i drugim sportskim kolektivima na području Konjica trudila se da u proteklom periodu u kontinuitetu ulaže u sportske terene i mislim da smo dobrim dijelom u tome uspjeli u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo u budžetu. Bili smo prisutni na svim sportskim terenima, a posebna pažnja je posvećena Gradskom stadionu Konjic, zato što je to  nazahtjevniji projekat sa svih aspekata. Imali smo i imamo kvalitetan teren za igru, ali sve ostalo je zahtjevalo mnogo posla. Pored pomoćnog stadiona koji je urađen krenulo se u izvođenje radova na infrastrukturi, kako bi se stvorili uslovi za takmičenje  u skladu sa pravilnikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, gdje se trenutno izvode pripremni radovi za asfaltiranje partera i uređenje fasade  – kazao je gradonačelnik Osman Ćatić, koji je čestitao svima koji su uključeni  u ove aktivnosti  i koji pomažu da se na kvalitetan način  ovaj izuzetno zahtjevan i značajan projekat za Konjic, Hercegovinu i Bosnu i Hercegovinu privodi kraju.

Želja nam je da stvorimo takve uslove da utakmice u Konjicu može igrati i bh. nogometna reprezentacija. Izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradac, koje su u toku, nastojimo kompletan dio grada oko Gradskog stadiona  pretvoriti u  jednu zanimljivu sportsku i edukativnu priču za djecu i mlade, kojih je na našu radost sve više na sportskim terenima. Grad Konjic biće podrška ovom, ali i svim drugim pozitivnim procesima – naglasio je Ćatić.

Đahid Muratbegović, predsjednik Fudbalskog kluba Igman govoreći o vrijednosti navedenih aktivnosti iz sportskog ugla izrazio je zadovoljstvo što Gradski stadion iz faze u fazu postaje sve funkcionalniji, ljepši , ali i ugodniji za posjetioce i navijače.

 – Drago mi je što je stadion osim za fudbalere poželjno mjesto i za rekreativce, atletičare i građane koji prošetaju sa svojim najmlađim članovima porodice. Onaj ko nije bio sa nama na početku infrastrukturnih radova ne zna šta smo i koliko puno smo napravili u ovom vremenu. Hvala Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću i svima ostalima koji nam pomažu. Mislim da nam je svima obaveza da ovoj djeci, koja redovno dolaze da treniraju i igraju utakmice i koja će ovdje igrati i trenirati u budućnosti, obezbjedimo najbolje uslove za to – istaknuo je Muratbegović, najavljujući nove aktivnosti u tom pravcu.

grad konjic kontinuirano ulaže u sportske terene - počela druga faza uređenja gradskog stadiona
Grad Konjic kontinuirano ulaže u sportske terene - počela druga faza uređenja Gradskog stadiona

Grad Konjic/radiokonjic.ba

Foto: Grad Konjic

29.08.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima