21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Grad Konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 

Danas je ispred Vatrogasnog doma u Konjicu izvršena primopredaja višefunkcionalne mašine za potrebe Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica i Službe za zaštitu i spašavanje pri JKP “Standard” Konjic u obavljanju svakodnvnih poslova, ali i u slučajevima vanrednih okolnosti.

Nova mašina kombinerka Caterpillar 444 je višefunkcionalna mašina namijenjena za izvođenje radova u građevinskom sektoru, na utovaru, iskopu, prenosu materijala, kao i za malčiranje rastinja pored puteva, čišćenje snijega i ostalih poslova.

Ključeve nove mašine gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću danas je uručio Mevludin Alihodžić, predstavnik ovlaštenog zastupnika za prodaju i servisiranje Caterpillar za BiH.

grad konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 
Grad Konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je rekao da je nabavljena ova mašinu uzimajući u obzir sve što se dešavalo u proteklom periodu na području Konjica.

Želja nam je da na pravovremen način odgovorimo kada su u pitanju elementarne nepogode i druge aktivnosti koje provodi, kako Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica, tako i Služba za zaštitu i spašavanje pri JKP “Standard” Konjic.

Cilj nam je bio da iz godine u godinu unapređujemo njihov rad tako da svake godine i u mogućnosti smo da to i realizujemo, nabavimo određenu mašinu u skladu sa zahtjevima i potrebama na terenu.
Ove godine pristupilo se nabavci mašine koja je kombinovani stroj i koja će omogućiti kvalitetniji rad kako zaposlenika, tako i pravovremeno djelovanje na eventualne neželjene događaje u narednom periodu. Nabavili smo i priključke, koji će u redovnim aktivnostima omogućiti bolji, efikasniji i kvalitetniji rad”
– izjavio je gradonačelnik Ćatić navodeći da je vrijednost mašine 310.000 KM, te da će ovu mašinu, osim pripadnika Službe za CZ i vatrogastvo,  koristiti i Služba za zaštitu i spašavanje Konjic JKP “Standard” Konjic.

grad konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 
Grad Konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 

Mašina je opremljena sa svim hidrauličkim linijama, gdje može koristiti sve hidro mehaničke radne alate (malčeri, čekići, hidraulične nagibne kašike, plugovi za zgrtanje snijega, vile za istovar paleta i drugih terete” – rekao je Mevludin Alihodžić iz Teknoxgrupe, koja je ovlašteni zastupnik za prodaju i servisiranje Catepillar opreme za teritoriju BiH.

grad konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 
Grad Konjic nabavio višefunkcionalnu mašinu 

[email protected]

Foto: radiokonjic.ba

18.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima