Drugi upravo čitaju

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Danas je u sali Gradske uprave Konjica upriličen prijem za najuspješnije  studente i studentice dobitnike Rektorovih i Dekanovih nagrada, sa prosjekom ocjena 9 i više i 4 i više, koji su ispunili uslove javnih poziva. Tokom prijema potpisane su Odluke o dodjeli jednokratnih finansijskih nagrada u iznosu od 1.500 KM, nagrađenima će u narednih 10 mjeseci biti uplaćeni iznosi od po 150 KM.

Među studetima koji su ostvarili pravo na dodjelu jednokratnih finansijskih nagrada je i studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”u Mostaru, Adelisa Šahinović, koja je istaknula da joj znači podrška Grada Konjica.

“Dobitnica sam Dekanove nagrade na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, za četvrtu godinu na prvom ciklusu studija. Trenutno studiram na drugom ciklusu, peta godina. Želim da se zahvalim Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću. Moji planovi za budućnost su da završim master studij i dan pronađem posao u svojoj struci”,navela je Šahinović.

Adnan Bubalo,student Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, dobitnik Dekanove nagrade, zahvalio se podršci Grada Konjica i naveo da u nastavku planira završiti Fakultet i pronaći posao u struci.

“Student sam treće godine Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru. Bio sam dobitnik Dekanove nagrade na prvoj godini, na drugoj godini imao sam prosjek 9.0. Bio sam ovaj semestar na razmjeni studenata u Španiji, program Erasmus. Sretan sam što Grad Konjic ulaže kako bi pomogao mladim studentima u njihovom uspjehu. U nastavku planiram završiti Fakultet, raditi praksu, a onda se i zaposliti, sretan sam jer naša struka pruža tu mogućnost”, istaknuo je Bubalo.

grad konjic nagradio najuspješnije studente
Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić čestitao je studentima na uspjesima ostvarenim u toku studija i poželio im uspješan nastavak školovanja i rada.

“Drago mi je kada imamo uspješne i mlade naše sugrađane. Ponosan sam na današnje naše sagovornike, koji su bili u Gradskoj upravi bili danas s nama, to su mladi ljudi koji su u toku svog školovanja zaslužili da dobiju Dekanove i Rektotove nagrade, u toku školovanja uspjeli su da postignu jedan nivo, tako da oni imaju prosjek 9 i više i 4 i više, zavisi na kojem Univerzitetu se obrazuju. Ja im od srca čestitam kako djeci,studentima, tako i njihovim roditeljima. Želim im da i u budućnosti nastave ostvarivati zapažene rezultate. Drago mi je da ima budućnosti Konjicu i Bosni i Hercegovini, oni su uglavnom opredjeljeni da završe studije a onda da rade i žive u svojoj domovini Bosni i Hercegovini”, kazao je Ćatić.

radiokonjic.ba

23.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima