Grad Konjic nagrađuje najbolje studente

0

Javni poziv za dodjelu jednokratnih finansijskih nagrada studentima sa područja Grada Konjica, dobitnicima Rektorovih i Dekanovih nagrada za akademsku 2021./2022. godinu, koji je raspisan 15.02. 2023. godine, otvoren je još sutra. Prema informacijama iz Gradske uprave do danas je stiglo dvanaest prijava.

“Gradonačenik je donio odluku da se raspiše ovaj Javni poziv kako bi vrijedne, mlade ljude koji su puni znanja nagradili. Ove godine prvi put je raspisan Javni poziv ovog karaktera, a planiramo isti nastaviti objavljivati i narednih godina. Posebno mi je drago što će za svoje znanje i zalaganje biti nagrađeni i od strane lokalne zajednice. Do danas je stiglo dvanaest prijava, ali, nažalost, još uvijek se nisu svi prijavili. Još sutra to mogu učiniti studenti dobitnici ovih nagrada koji imaju stalno prebivalište na području Grada Konjica, koji studiraju na državnim univerzitetima i koji su dobitnici Rektorove ili Dekanove nagrade u akademskoj 2021./2022.godini” – kazala je za radiokonjic.ba stručna saradnica za obrazovanje u Gradskoj upravi Konjic Biljana Handžo.

grad konjic nagrađuje najbolje studente
Biljana Handžo stručna saradnica u Gradskoj upravi Konjic

Dobitnici Rektorovih i Dekanovih nagrada u protekloj akademskoj godini, koji nisu aplicirali na ovaj Javni poziv, mogu to učini još sutra, tako što će potrebnu dokumataciju dostaviti lično na protokol Gradske uprave ili preporučeno poštom na adresu: Grad Konjic, ulica Maršala Tita s naznakom na ovaj Javni poziv. 

Povodom 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma za dobitnike Rektorovih i Dekanovih nagrada, korisnike Javnog poziva, te za najuspješnije studente sa prosjekom ocjena devet i više, odnosno četiri i više, a u skladu sa članom 13. Javnog konkursa za dodjelu stipendija od 7. decembra 2022. godine, u kojem se navodi da će takvi studenti novčano biti nagrađeni u iznosu od 1500 KM, odnosno mjesečno po 150 KM, biti će upriličen prijem u kabinetu gradonačelnika u ponedjeljak, 27.02.2023.godine u 11 sati.

radiokonjic.ba

22.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267