7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih razreda srednje škole, koji u školskoj 2022/2023. godini imaju maturu, da shodno Odluci Gradskog vijeća Grada Konjica od 31.05.2023. godine zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu finansijsku podršku mogu podnijeti na obrascu koji je dostupan na zvaničnoj web stranici Grada Konjica www.konjic.ba.

Pravo na jednokratnu finansijsku podršku imaju maturanti koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • da su učenici završnih razreda srednje škole na području Grada Konjica, odnosno da imaju maturu u školskoj 2022/2023 godini,
  • da imaju prebivalište i žive na području Grada Konjica, a učenici su završnih razreda srednje škole u drugim općinama/gradovima, odnosno imaju maturu u školskoj 2022/2023 godini.

Svi maturanti odnosno, učenici završnih razreda srednje škole Konjic zahtjeve za ostvarivanje prava na jednokratnu finansijsku podršku na propisanom obrascu podnose Gradskoj upravi putem Srednje škole Konjic, koja će zahtjeve svih maturanata objediniti i poslati na protokol Gradske uprave.

Ostali maturanti, koji imaju prebivalište na području grada Konjica, a učenici su završnih razreda srednje škole u drugim općinama/gradovima, zahtjeve za ostvarivanje prava na jednokratnu finansijsku podršku podnose na protokol Gradske uprave uz CIPS kao dokaz za prebivalište.

Svi zahtjevi moraju biti potpisani od strane maturanata i direktora srednje škole.

Po zaprimljenim zahtjevima i izvršenoj provjeri dostupne dokumentacije vršit će se realizacija, odnosno isplata jednokratne finansijske podrške, na tekuće račune maturanata koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na istu.

Grad Konjic

01.06.2023. godine

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima