back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih razreda srednje škole, koji u školskoj 2022/2023. godini imaju maturu, da shodno Odluci Gradskog vijeća Grada Konjica od 31.05.2023. godine zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu finansijsku podršku mogu podnijeti na obrascu koji je dostupan na zvaničnoj web stranici Grada Konjica www.konjic.ba.

Pravo na jednokratnu finansijsku podršku imaju maturanti koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • da su učenici završnih razreda srednje škole na području Grada Konjica, odnosno da imaju maturu u školskoj 2022/2023 godini,
  • da imaju prebivalište i žive na području Grada Konjica, a učenici su završnih razreda srednje škole u drugim općinama/gradovima, odnosno imaju maturu u školskoj 2022/2023 godini.

Svi maturanti odnosno, učenici završnih razreda srednje škole Konjic zahtjeve za ostvarivanje prava na jednokratnu finansijsku podršku na propisanom obrascu podnose Gradskoj upravi putem Srednje škole Konjic, koja će zahtjeve svih maturanata objediniti i poslati na protokol Gradske uprave.

Ostali maturanti, koji imaju prebivalište na području grada Konjica, a učenici su završnih razreda srednje škole u drugim općinama/gradovima, zahtjeve za ostvarivanje prava na jednokratnu finansijsku podršku podnose na protokol Gradske uprave uz CIPS kao dokaz za prebivalište.

Svi zahtjevi moraju biti potpisani od strane maturanata i direktora srednje škole.

Po zaprimljenim zahtjevima i izvršenoj provjeri dostupne dokumentacije vršit će se realizacija, odnosno isplata jednokratne finansijske podrške, na tekuće račune maturanata koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na istu.

Grad Konjic

01.06.2023. godine

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima