back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Grad Konjic: Potpisan Akcioni plan za društvenu koheziju zajednice za period 2024-2026.godina i Protokol o postupanju u slučajevima pojava incidenata motivisanih mržnjom

Danas je gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić potpisao Akcioni plan za društvenu koheziju zajednice za period 2024-2026. godine Grada Konjica i Protokol o postupanju u slučajevima pojava incidenata motivisanih mržnjom. Potpisivanju Akcionog plana i Protokola prisustvovala je Aida Premilovac Zaklan, službenica za demokratski razvoj Ureda Misije OSCE-a u Mostaru.

“Saradnja koju smo imali u proteklom periodu sa predstavnicima OSCE-a rezultirala je potpisivanjem ovih značajnih dokumenata. Aktivnosti koje smo već provodili također su bile koordinirane sa OSCE-om, bez obzira što nismo imali potpisane protokole i odluke. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Drago mi je da smo formalno pravno ipak ovaj dio završili i zaokružili. Želja nam je da u narednom periodu bude što manje tih pojava, ali naravno treba biti preventivnog djelovanja, kao što smo to već i do sada radili. Želim da pozovem sve, a naročito u Gradskoj upravi, preduzeća i javne ustanove, da se u skladu sa Protokolom i ponašaju” – kazao je gradonačelnik Ćatić zahvaljujući se OSCE-u na podršci i saradnji.

“Sa velikim zadovoljstvom mogu istaći da smo okončali jednu vrlo važnu fazu u saradnji sa gradonačelnikom, sa civilnim sektorom i sa predstavnicima službi Grada Konjica. Konjic je prva sredina u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koja je potpisala Akcioni plan i Protokol i ovom prilikom čestitam Gradu Konjicu na opredjeljenosti da zajedno sa svim svojim stanovnicima radi dalje na  principima telorancije, suživota, solidarnosti i sličnih tema, koje su predviđene Akcionim planom” – naglasila je Aida Premilovac Zaklan tokom današnjeg susreta sa gradonačelnikom Ćatićem i saradnicima.

radiokonjic.ba/konjic.ba

16.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima