16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Grad Konjic: U narednim danima počinje izrada i ugradnja tabli sa kućnim brojevima i nazivima ulica

Grad Konjic obavještava građane da će u narednim danima započeti realizacija I faze projekta uspostave adresnog registra-izrada i ugradnja tabli sa kućnim brojevima i nazivima ulica

Projekat se realizuje u saradnji sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Upravom za za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK.

Postavljanje tabli i pločica i označavanje objekata kućnim brojevima na licu mjesta obavljat će preduzeće „Buljan ceste“d.o.o. Kreševo, sa kojim je Grad Konjic, putem postupka javnih nabavki zaključio ugovor o izvođenju radova.

U skladu sa odredbama člana 28. Zakona o načinu označavanja i evidentiranju naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva („Službene novine HNK“ broj 7/13, 9/16) vlasnik, odnosno korisnik objekta, kao i vlasnik, odnosno korisnik građevinske parcele dužan je:

1. a) omogućiti da se tabla ulice ili trga, odnosno tablica s kućnim brojem postavi na njegovom objektu, odnosno na njegovoj građevinskoj parceli;

2. b) održavati čistom tablicu s kućnim brojem i brinuti se da kućni broj bude vidljiv i čitak;

3. c) obavijestiti Službu za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove Grada Konjica o oštećenju ili uništenju tablice s kućnim brojem, u roku od 30 dana od dana nastanka oštećenja ili uništenja;

4. d) dužan je, u cilju evidentiranja promjena, prijaviti Službi za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove Grada Konjica sve promjene koje se odnose na izgradnju novog, odnosno rušenje postojećeg objekta ili parceliranje, u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.

Ovim putem se obavještavaju građani da troškove nabavke i postavljanje table s kućnim brojem snosi Grad Konjic, te se pozivaju da pruže maksimalnu saradnju.

Grad Konjic

29.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima