18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Grad Konjic: U toku su radovi u ulici Omladinska i saobraćajnici Suhi Do

Oglasi

Izvođač radova je firma Demus iz Sarajeva, a nadzor poslova obavlja Prokon iz Konjica. Rok za izvođenje radova je 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao

Protekle semice počeli su radovi u ulici Omladinska prema Dječijem obdaništu “Zulejha Begeta” i saobraćajnici Suhi Do, zbog čega dolazi do obustave saobraćaja u tom dijelu. Radovi u sklopu projekta Uređenje ulice Pleha – II faza podrazumijevaju rekonstrukciju saobraćajnice i rješavanje oborinskih voda. Izvođač radova je firma Demus iz Sarajeva, dok nadzor poslova obavlja firma Prokon iz Konjica. Za radiokonjic.ba o tome je govorio pomoćnik gradonačelnika u Službi za prostorno uređenje, građenje i obnovu Esad Omerović, koji je između ostalog kazao:

“Vrijednost projekta je oko 75 hiljada KM. U četvrtak protekle sedmice, tačnije 11.maja, uveli smo izvođača u posao da započnu radovi na rekonstrukciji, to jeste asfaltranje, sanacija udarnih rupa, uređenje pješačkih staza u dijelu gdje ih ima. Također, na samom početku dijela puta ulice Omladinska radi se i na uklanjanju cvijetnjaka koji je rijetko bio u funkciji čime ćemo dobiti proširenje saobraćajnice od oko 40-50 cm. Sa izvođačem radova dogovorili smo da se odmah nakon radova vrši i asfaltiranje”.

Radovi na saobraćajnici Suhi Do se ne rade paralelno sa radovima u ulici Omladisnka, kako bi naši sugrađani tu saobraćajnicu koristili kao alternativu. Kada govorimo o saobraćajnici Suhi Do, djelovat će se na popravljanju ranije loše urađenih radova, naglasili su iz Služe za prostorno uređenje, građenje i obnovu Grada Konjica.

“Na ovoj saobraćajnici cilj nam je riješiti problem sa oborinskim vodama. Dio puta koji ide od Zagorice do asfaltiranog dijela puta u toj ulici, nije urađen kvalitetno jer tim dijelom često zna teći bujičarski tok, zbog čega je teško da se uradi dobro i kvalitetno. Pokušat ćemo napraviti slivnu rešetku kako bi sve vode bile usmjerene na jedno mjesto, i kako na taj način ne bi tekle ulicom. Također planiramo asfaltirati lepezu ulaska na most, bočno postaviti ivičnjake gdje fale, te da dio koji je betoniran, asfaltirano” pojasnio je Omerović.

Obzirom da je Odlukom gradonačelnika tokom vikenda došlo do obustave saobraćaja za sva motorna vozila od Ulice Maršala Tita do Plehe u vremenu od 8 do 16 sati, učesnici u saobraćaju i danas su mogli svjedočiti povremenoj obustavi. Povremeno obustavljanje očekuje se i narednih dana, zbog čega iz Službe za prostorno uređenje, građenje i obnovu Grada Konjica pozivaju mještane naselja Pleha i Suhi Do ali i ostale građane za strpljenje tokom izvođenja radova.

Grad Konjic: U toku su radovi u ulici Omladinska i saobraćajnici Suhi Do

Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao, ali kako nam je rečeno, ukoliko i narednih dana vremenske prilike budu nepogodne, moguće je da će i radovi potrajati duže.

radiokonjic.ba

15.05.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima