back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Grad Konjic: Upriličen prijem za igrače, stručni štab i upravu Fudbalskog kluba Klis

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas je upriličio prijem za članove Fudbalskog kluba Klis, koji je u zadnjih pet godina bio tri puta prvak Druge lige F BiH – Jug. Na prijemu se razgovaralo o dosadašnjim ostvarenim rezultatima FK Klis, kao i o planovima za narednu sezonu, a gradonačelnik je na današnjem prijemu poželio ovom fudbalskom klubu nove uspjehe u narednoj sezoni.

Gradonačelnik je kazao da se nada da će FK Klis nastaviti slaviti upjehe, kao i da će Grad Konjic, mjesnu zajednicu i Klub nastaviti predstavljati na kvalitetan način kao i do sada.

„Drago mi je što naši Konjičani i ove godine bilježe uspjehe na sportskom planu, raduje me svaki susret sa našim uspješnim sportistima koji pronose lijep glas kako o svom Gradu, tako i o svojoj mjesnoj zajednici. Želim da čestitam FK Klis, kako upravi, stručnom štabu, igrači tako i dvanaestom igraču, to jeste navijačima koji prate svaku utakmicu kako na domaćem terenu tako i na svakom gostovanju. Lijepo je bilo biti na utakmici u Konjicu kada se igralo doigravanje protiv Čelika, ali i u Zenici na gostovanju“ ,naveo je Ćatić.

grad konjic: upriličen prijem za igrače, stručni štab i upravu fudbalskog kluba klis
Grad Konjic: Upriličen prijem za igrače, stručni štab i upravu Fudbalskog kluba Klis

Predsjednik FK Klis, Ahmo Miljević zahvalio se gradonačelniku Osmanu Ćatiću na prijemu, te istaknuo da uz trud igrača, dobru atmosferu u klubu i na utakmicama, kao i nesebičnu podršku Grada Konjica ovaj klub bilježi dobre rezultate.

„ Zahvalio bih se gradonačelniku Osmanu Ćatiću na prijemu Fudbalskog kluba Klis koji je osvojio prvo mjesto Druge lige F BIH, i igrom za baraž za ulazak u veća takmičenja. FK Klis je i zadnjih pet godina tri puta bio prvak Druge lige – Jug, igrao je polufinale Kupa BiH, igrao je i četvrtfinale Kupa BiH, osvojio je tri Kupa HNK, ti rezultati nisu slučajni dobra atmosfera, rad, dobra podrška gradonačelnika Konjica, kao i drugih privrednih subjekata Konjica, Vlade HNK. Nadamo se da će Klub i u budućnosti imati podršku Grada Konjica“, istaknuo je Miljević.

Šef stručnog štaba FK Klis, Nedim Kudra kazao je da je cilj ovog Kluba ulazak u Prvu ligu F BiH, i da pripreme za novu sezonu počinju uskoro.

„Prvo bih se zahvalio na pozivu i prijemu gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću, on je tu uz nas sve ove godine. Zadnje dvije sezone smo u vrhu Druge lige – Jug, i za iduću sezonu imamo iste ciljeve, to je ulazak u Prvu ligu, nadam se da ćemo taj uspjeh i ostvariti. Što se tiče početka priprema, mislim da ćemo krenuti 8. jula, tako da mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo za početak nove sezone“, kazao je Kudra.

grad konjic: upriličen prijem za igrače, stručni štab i upravu fudbalskog kluba klis
Grad Konjic: Upriličen prijem za igrače, stručni štab i upravu Fudbalskog kluba Klis

Kapiten FK Klis Adi Makan istaknuo je da se nada da će ovaj klub treći put uspjeti ostavriti svoj cilj kvalitetnijim treninzima i uz podršku Grada Konjica.

„Prije svega želim da se zahvalim gradonačelniku na prijemu, na njegovoj nesebičnoj podršci koju nam pruža prethodnih godina nadam se i predstojećih. Naš cilj je i dalje Prva liga Federacije, nadam se treća sreća, jer evo dvije godine svo bili prvaci nije nam pošlo za rukom da se plasiramo, tako da nadam se uz malo jače treninge i bolju podršku Grada Konjica i igrača da ćemo uspjeti plasirati se u veći rang. Od dosadanšnjih utakmica dobili smo pozitivnu sliku prema gradu Konjicu i mjesnoj zajednici Klis, kada smo pokazali naše srce i domaćinstvo“, naveo je Makan.

radiokonjic.ba

30.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima