back to top

Drugi upravo čitaju

U subotu promocija knjige” Ljubinski odred u okviru ratne slike Konjica”, autora Aziza Nuhića

U sklopu obilježavanja 15.aprila, Dana Armije RBiH, u subotu...

U Podhumu otvoreno šehidsko spomen obilježje

Mještani Podhuma, MZ Neretvica, danas su povodom Dana šehida...

Idbar: Otvoreno spomen obilježje

Mjesna zajednica Čelebići i Jedinstvena organizacija boraca Konjic danas...

Otvoreno šehidsko spomen obilježje u Goranima

Danas je povodom Dana šehida i obilježavanja Dana Armije...

Dan šehida danas obilježen i na području Grada Konjica

Danas, drugog dana Ramazanskog bajrama, obilježen je Dan šehida...

Grad Konjic upriličio svečani program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Danas je povodom 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma u holu Srednje škole Konjic upriličen program obilježavanja ovih značajnih historijskih datuma. Programu su prisustvovali gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima i predstavnici iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života Grada Konjica. Čestitajući 1.mart, Dan nezavisnosti BiH i 3.mart, Dan oslobođenja Konjica od fašizma, gradonačelnik Ćatić se zahvalio konjičkoj mladosti, koja je ovih dana aktivno učestvovala u programu obilježavanju 1.i 3.marta.

grad konjic upriličio svečani program obilježavanja dana nezavisnosti bih
Gradonačelnik Osman Ćatić

“Trebamo biti ponosni i sretni što praznike dočekujemo svečano i dostojanstvo, onako kako to naša domovina i naš grad zaslužuju. U mojim mislima su svi oni koji su založili svoje živote i mladost za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu. U to ime budimo svi istinske patriote i pokažimo da želimo, hoćemo i možemo, svako svojim doprinosom, biti garant slobode naše domovine, njegujući njene osnovne vrijednosti utemeljene na antifašizmu i jednakosti svih građana koji u njoj žive”-kazao je gradonačelnik Ćatić.

Danas su uručene i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola koji su imali najbolje radove na literarnom konkursu Grada Konjica povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma.

grad konjic upriličio svečani program obilježavanja dana nezavisnosti bih
Nagrađeni osnovci

Osnovci su pisali o temi: “Šta mi znači nezavisnost države Bosne I Hercegovine”, a prvo mjesto pripalo je Adni Duranović, učenici Druge osnovne škole Konjic, čija je mentorica nastavnica Emina Delić.

“Mislim da je jako važno što na ovaj način obilježavamo ovaj državni praznik. To je za nas mlade, ali i za našu budućnost, veoma bitno”-kazala je Duranović.

Drugo mjesto osvojila je Amina Gakić, učenica Prve osnovne škole Konjic, mentorica Zejna Didik, dok je treće mjesto pripalo Lejli Hodžić, iz Osnovne škole Seonica, a njena mentorica je Jasmina Husić.

Srednjoškolci su pisali o temi:”Nezavisnost i antifašizam-ponos i obaveza”, a najbolji literarni rad napisala je Sedina Graho.

grad konjic upriličio svečani program obilježavanja dana nezavisnosti bih
Nagrađeni srednjoškolci

“Drago mi je što kroz pisanu riječ mladi mogu da veličaju nezavisnost BiH. Ponosna sam što sam osvojila prvo mjesto i zahvaljujem se Gradu Konjic koji nas podržava na ovakav način i daje nam podsticaj za daljni napredak i rad”-rekla je Graho. Drugo jesto osvojila je Lejla Hebibović, a treće Maida Biber. Mentorica za sve nagrađene radove srednjoškolaca je Amela Macić.

U programu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH i Dana oslobođenja Konjica od fašizma učestvovali su učenici i horovi Prve osnovne škole Konjic, Druge osnovne škole Konjic, dječiji hor “Rezonanca” i učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti “Rezonanca” Konjic, Ajdin Sultić i Benjamin Mujak.

Članovi Odreda izviđača “Neretva” Konjic su za sve posjetioce današnjeg programa pripremili kafu, čaj i čokoladice.

radiokonjic.ba

01.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima