Drugi upravo čitaju

Grad Livno će Sufinancirati Prvu Nekretninu Za Mlade

Grad Livno u novu, 2023. godinu ući će i s usvojenim proračunom i programom rada Gradskog vijeća. Ta dva najvažnija akta za funkcioniranje lokalne samouprave usvojena su na godišnjoj, ujedno i posljednjoj sjednici u ovoj godini.

Rad Vijeća u 2022. obilježile su brojne poteškoće, predizborna i izborna kampanja za opće izbore itekako su se preslikavale na lokalnu razinu, a ostalo je i bez predsjednice Hane Milak koja je postala zastupnica u Skupštini HBŽ-a.

REALAN I ODRŽIV PRORAČUN

– Imali smo puno propusta što se tiče programa rada, nismo ga realizirali u cijelosti, tako da smo te stavke uvrstili u program za 2023. te se nadam da ćemo u idućoj godini puno bolje i aktivnije raditi – kazao nam je Ivan Penić, dopredsjednik GV-a Livno.

Među tim zaostacima su izrada Statuta i poslovnika o radu Gradskog vijeća budući da se još radi prema aktima bivšeg Općinskog vijeća iako je Livno status grada dobilo početkom 2017.

Kad je u pitanju proračun, situacija je znatno bolja i s iznosom od 17,821.980 KM veći je za nepuna četiri milijuna u odnosu na ovogodišnji.

Gradonačelnik Darko Čondrić smatra da je proračun realan i održiv te dodaje i kako u odnosu na prošli ima nekoliko novosti.

– Kao novu stavku u proračunu istaknuo bih sufinanciranje prve stambene nekretnine za mlade obitelji. Predviđen je iznos od 200.000 KM i vjerujem i nadam se kako ćemo na ovakav način pomoći i potaknuti mlade obitelji na ostanak u našem gradu, da se uz našu potporu lakše odluče na kupnju nekretnine, a isto tako vjerujemo da ćemo u budućnosti razvijati ovu nakanu i sredstva za tu namjenu povećavati – kaže Čondrić.

Redovitim praćenjem javnih poziva i prijavljivanjem namaknu se i dodatna sredstva pa će se i koncerti u Osnovnoj glazbenoj školi iduće godine izvoditi u mnogo boljim uvjetima.

– Dobili smo sredstva od vlade Bugarske od 50.000 KM za izgradnju pozornice u prekrasnoj koncertnoj dvorani, što svakako nedostaje. Vijednost projekta je oko 64.000 KM i vjerujem da ćemo taj dio odraditi u idućoj godini – kazao nam je Čondrić.

Povećana je i potpora poljoprivredi, u što su uvrštena i mala i srednja poduzeća, a na kapitalne investicije otpada 35% proračunskih sredstava, odnosno 6,367.000 KM.

PROMENICE, VODOPSKRBA…

– Od kapitalnih izdvajanja za iduću godinu istaknuo bih nastavak započetih projekata te ulaganja u javnu rasvjetu i prometnice na cijelom području Grada, vodoopskrbni i kanalizacijski sustav. Planirana su i sredstva za rekonstrukciju i održavanje školskih objekata u iznosu od 320.000 KM – kazao je gradonačelnik Čondrić.

Predviđeno je 200.000 KM i nadam se kako ćemo potaknuti mlade obitelji na ostanak u Livnu, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Večernji.ba

 

relax-portal.info

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima