18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Grad Livno će Sufinancirati Prvu Nekretninu Za Mlade

Grad Livno u novu, 2023. godinu ući će i s usvojenim proračunom i programom rada Gradskog vijeća. Ta dva najvažnija akta za funkcioniranje lokalne samouprave usvojena su na godišnjoj, ujedno i posljednjoj sjednici u ovoj godini.

Rad Vijeća u 2022. obilježile su brojne poteškoće, predizborna i izborna kampanja za opće izbore itekako su se preslikavale na lokalnu razinu, a ostalo je i bez predsjednice Hane Milak koja je postala zastupnica u Skupštini HBŽ-a.

REALAN I ODRŽIV PRORAČUN

– Imali smo puno propusta što se tiče programa rada, nismo ga realizirali u cijelosti, tako da smo te stavke uvrstili u program za 2023. te se nadam da ćemo u idućoj godini puno bolje i aktivnije raditi – kazao nam je Ivan Penić, dopredsjednik GV-a Livno.

Među tim zaostacima su izrada Statuta i poslovnika o radu Gradskog vijeća budući da se još radi prema aktima bivšeg Općinskog vijeća iako je Livno status grada dobilo početkom 2017.

Kad je u pitanju proračun, situacija je znatno bolja i s iznosom od 17,821.980 KM veći je za nepuna četiri milijuna u odnosu na ovogodišnji.

Gradonačelnik Darko Čondrić smatra da je proračun realan i održiv te dodaje i kako u odnosu na prošli ima nekoliko novosti.

– Kao novu stavku u proračunu istaknuo bih sufinanciranje prve stambene nekretnine za mlade obitelji. Predviđen je iznos od 200.000 KM i vjerujem i nadam se kako ćemo na ovakav način pomoći i potaknuti mlade obitelji na ostanak u našem gradu, da se uz našu potporu lakše odluče na kupnju nekretnine, a isto tako vjerujemo da ćemo u budućnosti razvijati ovu nakanu i sredstva za tu namjenu povećavati – kaže Čondrić.

Redovitim praćenjem javnih poziva i prijavljivanjem namaknu se i dodatna sredstva pa će se i koncerti u Osnovnoj glazbenoj školi iduće godine izvoditi u mnogo boljim uvjetima.

– Dobili smo sredstva od vlade Bugarske od 50.000 KM za izgradnju pozornice u prekrasnoj koncertnoj dvorani, što svakako nedostaje. Vijednost projekta je oko 64.000 KM i vjerujem da ćemo taj dio odraditi u idućoj godini – kazao nam je Čondrić.

Povećana je i potpora poljoprivredi, u što su uvrštena i mala i srednja poduzeća, a na kapitalne investicije otpada 35% proračunskih sredstava, odnosno 6,367.000 KM.

PROMENICE, VODOPSKRBA…

– Od kapitalnih izdvajanja za iduću godinu istaknuo bih nastavak započetih projekata te ulaganja u javnu rasvjetu i prometnice na cijelom području Grada, vodoopskrbni i kanalizacijski sustav. Planirana su i sredstva za rekonstrukciju i održavanje školskih objekata u iznosu od 320.000 KM – kazao je gradonačelnik Čondrić.

Predviđeno je 200.000 KM i nadam se kako ćemo potaknuti mlade obitelji na ostanak u Livnu, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Večernji.ba

 

relax-portal.info

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima