-2.5 C
Konjic
5 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Košarkašice Konjica ostvarile osmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu

ŽKK Konjic je večeras na domaćem terenu pobijedio Čelik...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FK Igman: Treća uzastopna pobjeda

FK Igman je danas u trećoj pripremnoj utakmici pobijedio...

KK Konjic odigrao prvu utakmicu u nastavku sezone

Košarkaški klub Konjic je večeras na domaćem terenu odigrao...

Gradonačelnik Ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.

Danas je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić u porodilištu Opće bolnice Konjic posjetio Adisu Salihović, koja je rodila prvu bebu u Konjicu u 2023.godini. Podsjećamo, Adisa je 7.januara 2023. rodila djevojčicu, i ovo joj je četvrto dijete, a sa suprugom već odgaja dvije djevojčice i dječaka.

Gradonačelnik Ćatić čestitajući Adisi na prinovi, je uručio i novčanu naknadu u skladu sa usvojenim Pravilnikom.

 “Čestitam porodici Salihović u ime gradske uprave i želja nam je da ovakvih primjera bude što više. Grad Konjic sa svoje strane čini, u skladu sa svojim mogućnostima, da maksimalno podrži porodilje, porodice koje žele da se ostvare kao roditelji kroz biomedicinski potpomognutu oplodnju, također i kroz porodiljske naknade. U skladu sa Pravilnikom prvorođena beba u ovoj godini ima, isto kao i za Dan Grada Konjica, jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 1000 KM. Također, po novom Pravilniku, koji je od ove godine na snazi, za svako treće i naredno dijete u narednih pet godina, porodica će imati pomoć od 100 KM, tako da je ova naknada povećana za iznos od 1200 KM”   – istaknuo je gradonačelnik Ćatić.

Gradonačelnik Ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.

Adisa Salihović se zahvalila na posjeti i poklonima kazavši da je ovo za njenu porodicu značajna pomoć.

 “Ova podrška mi znači mnogo. Hvala gradonačelniku i gradskoj upravi na posjeti i poklonima. Lijep je osjećaj znati da u ovakvim momentima imate podršku zajednice u kojoj živite i da porodice sa djecom uživaju ovakva prava, kakva mi imamo u Konjicu”, izjavila je Adisa.

Direktor Opće bolnice Konjic dr. Dženan Lepara, koji je bio u pratnji gradonačelnika tokom posjete Adisi Salihović, rekao je da je porodilište spremno prihvatiti i poroditi mnogo više djece.

“Mi bismo voljeli da je nekoliko beba do sada rođeno, ali kakva nam je situacija i kako ovi autobusi idu negdje daleko, i ovo je za Konjic jedna lijepa stvar. Naravno da svi trebamo tome dati podršku. Naše porodilište je spremno za prihvatiti i poroditi puno više djece, ali naravno da je to i do našeg stanovništva, našeg standarda. Nadamo se da će Konjic kao grad u što brže vrijeme procvjetati, imamo podsticaj iz općine za natalitet. Nadamo se da će naša omladina te stvari prepoznati” – izjavio je direktor Lepara.  

PROČITAJ:   5.mjesto za hrast lužnjak u izboru za stablo godine u BiH za 2022. godinu
Gradonačelnik Ćatić uručio poklone za porodicu prvorođene bebe u 2023.

radiokonjic.ba

09.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima