Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić: “Grad Konjic planira izdvojiti 100.000 KM za pomoć područjima koja je zahvatio zemljotres u Turskoj“

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je u izjavi za radiokonjic.ba izjavio da je sa velikom tugom i boli dočekana informacija o velikim potresima, koji su zadesili Republiku Tursku i Siriju.

“Javio se određeni broj ljudi iz naših zdravstvenih ustanova, doktora i medicinskih tehničara, koji su htjeli da otputuju zajedno sa spasiocima, međutim, u ovom trenutku ocijenili su da je potrebnije da dođu spasioci što prije na lice mjesta, da pomognu u izvlačenju unesrećenih i svaki trenutak je nada da će nekoga izvući živog ispod ruševina. 

Želim ovim putem da pozovem i naše sugrađane ukoliko su u mogućnosti, da putem svih ovih aktivnosti koje se provode od strane drugih organizacija, udruženja, institucija, pomognu u skladu sa svojim mogućnostima“ – izjavio je, između ostaloga, gradonačelnik Ćatić, navodeći da Grad planira izdvojiti 100.000 KM za pomoć područjima koja je zahvatio zemljotres, ujedno poželjevši sretan put Konjičanima, koji će otputovati u Tursku da pomognu u spašavanju.   

Izjava gradonačelnika Ćatića.

radiokonjic.ba

09.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima