3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je za radiokonjic.ba da je osjetljivi glasački materijal dopremljen u Konjic.

“Gradskoj izbornoj komisiji Konjic je tokom jučerašnjeg dana dopremljen drugi kontingent osjetljivog glasačkog materijala: glasački listići, zapisnici o radu biračkog odbora, kao i drugi materijal koji će se koristiti na dan izbora” – izjavio je Miljević, te istaknuo problem s kojom se suočava GIK Konjic nekoliko dana uoči Općih izbora.

gradska izborna komisija konjic: neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora
Ejub Miljević

“Prvi put tokom provođenja aktivnosti koje su vezane za provođenje izbora moram da iskažem dio svoga nezadovoljstva na odnos predloženih kandidata prema organizovanoj obuci za članove biračkih odbora, odnosno, otkazivanje prisustva u radu članova biračkih odbora. Radi se o velikom broju lica koja se nisu odazvala na naš poziv, i ako bismo to sveli na prosjek, u svakom biračkom odboru nedostaje jedan član. Ukupan broj članova biračkih odbora je oko 350, a obuci se nije odazvalo 50 članova biračkih odbora” – izjavio je Miljević i dodao da je zajednički zaključak komisije da će pokušati još jednom stupiti u kontakt sa tim ljudima i organizovati im dodatnu obuku.

“Nadam se da će ovaj put biti ozbiljni, ne zbog Gradske izborne komisije, već zbog građana Konjica. Mi imamo određen broj u rezervi, i ukoliko bude potrebno nastojaćemo iz tih kapaciteta da popunimo nedostajuća mjesta, ali nadam se da do te situacije neće doći” – zaključio je Ejub Miljević, predsjednik  Gradske izborne komisije Konjic.

Na području Grada Konjica na predstojećim Općim izborima, koji će biti održani 2. oktobra 2022., građani će moći glasati na 51 redovnom biračkom mjestu, te na  jednom mjestu na glasanje u odsustvu, odnosno za glasanje na tzv. nepotvrđenim glasačkim listićima.

PROČITAJ:   ŽKK Konjic organizator 11. Women Konjic Cup-a 2022.

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

26.09.2022.

Možda vas zanima