3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Gradska izborna komisija Konjic počela obuku članova biračkih odbora

Gradska izborna komisija Konjic je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti uoči Općih izbora, koji će u BiH biti održani 2.oktobra 2022.godine, počela obuku članova biračkih odbora.

Predavanja za članove biračkih odbora obavljaju Eldin Bubalo i Admira Murić.

Murić je za radiokonjic.ba izjavila da je obuka za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora održana 12. i 13. septembra, a da od 14.septembra obuka počinje za članove i zamjenike članova biračkih odbora.

„Ukupno je 350 članova i predsjednika biračkih odbora, a imamo 52 predsjednika biračkih odbora. Glasači će u Konjicu moći glasati na 51 redovnom biračkom mjestu, te na jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima. Formirana su dva mobilna tima, a 50 birača se prijavilo za glasanje posredstvom mobilnog tima“ – izjavila je Murić.

Murić je navela da će obuka za članove biračkih odbora biti održana u dane 14., 15., 16. septembar, potom u periodu od 19. do 22. septembra, a nakon toga u subotu, 24.septembra za članove koji nisu u mogućnosti da prisustvuju radnim danom.

„Ostavili smo još jedan termin za obuku u četvrtak, 29. septembra, za sve članove biračkih odbora koji imaju dodatna pitanja i dodatna pojašnjenja“ – navela je članica Gradske izborne komisije Konjic, Admira Murić.

radiokonjic.ba

14.09.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima