13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Gradska izborna komisija Konjic počela obuku članova biračkih odbora

Gradska izborna komisija Konjic je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti uoči Općih izbora, koji će u BiH biti održani 2.oktobra 2022.godine, počela obuku članova biračkih odbora.

Predavanja za članove biračkih odbora obavljaju Eldin Bubalo i Admira Murić.

Murić je za radiokonjic.ba izjavila da je obuka za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora održana 12. i 13. septembra, a da od 14.septembra obuka počinje za članove i zamjenike članova biračkih odbora.

„Ukupno je 350 članova i predsjednika biračkih odbora, a imamo 52 predsjednika biračkih odbora. Glasači će u Konjicu moći glasati na 51 redovnom biračkom mjestu, te na jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima. Formirana su dva mobilna tima, a 50 birača se prijavilo za glasanje posredstvom mobilnog tima“ – izjavila je Murić.

Murić je navela da će obuka za članove biračkih odbora biti održana u dane 14., 15., 16. septembar, potom u periodu od 19. do 22. septembra, a nakon toga u subotu, 24.septembra za članove koji nisu u mogućnosti da prisustvuju radnim danom.

„Ostavili smo još jedan termin za obuku u četvrtak, 29. septembra, za sve članove biračkih odbora koji imaju dodatna pitanja i dodatna pojašnjenja“ – navela je članica Gradske izborne komisije Konjic, Admira Murić.

radiokonjic.ba

14.09.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima