back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Gradska uprava Konjic: U završnoj fazi izgradnja i uređenje dječijeg igrališta kod Druge OŠ

Gradska uprava  Konjic nastavlja proširivanti paletu i kvalitet sportskih terena.

Na zadovoljstvo kako školaraca, tako i rekreativaca, uskoro u Konjicu još jedno novo igralište.

Ovih dana privode se kraju aktivnosti na izgradnji i uređenju još jednog dječijeg igrališta u Konjicu. Riječ je o igralištu, koje se u okviru kontinuiranih aktivnosti na uređenju sportske infrastrukture, radi pored Druge osnovne škole.

Grad Konjic nastoji kroz svoje djelovanje omogućiti što kvalitetnije uslove života kako za građane tako i za našu djecu. Želja nam je da djeca i mladi budu što više na sportskim terenima. U razgovorima koje smo u prethodnom periodu vodili sa direktoricom škole gospođom Tinjak, ukazano je na potrebu izgradnje i uređenja sportskog terena uz školsku zgradu, koji bi se koristio za časove tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i slobodne aktivnosti učenika tokom odmora. Planom Budžeta predvidjeli smo sredstva za tu namjenu, aplicirali smo višim nivoima vlasti i dobili podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon toga se krenulo u realizaciju ovog projekta čiji je cilj jasan, da zaštitimo djecu da imaju više sigurnosti i da naravno što više budu na sportskom terenu“ – kazao je gradonačelnik Ćatić tokom posjete Drugoj osnovnoj školi Konjic.

gradska uprava konjic: u završnoj fazi izgradnja i uređenje dječijeg igrališta kod druge oš

Hvala Gradskoj upravi i gradonačaleniku Ćatiću koji iz dana u dan rade na poboljšanju kvaliteta uslova odgojno obrazovnog procesa u školama. Prije par mjeseci smo završili rekonstrukciju krova, fasade i enterijera Područne škole Podorašac, zatim su postavljenje kamere, tako da su škola i igralište pokriveni kamerama. Sada se radi igralište pored  naše centralne škole, koje nam je zaista bio neophodno, jer  škola nema neko veliko dvorište, tako da će nam igralište poslužiti i za boravak djece prije nastave i izvođenje nastave tjelesnog odgoja u kvalitetnim uslovima za 702 učenika koliko ih pohađa školu“ – kazala je direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak, naglašavajući da se planski radi i na poboljšanju uslova u područnim školama, Podorašac gdje se obrazuje 48 učenika, Bradina 38, te Spiljani i Džepi po 4 učenika.

gradska uprava konjic: u završnoj fazi izgradnja i uređenje dječijeg igrališta kod druge oš

Nakon što se završe radovi, koji su podrazumijevali izradu nove podloge, izradu tribina, postavljanje zaštitne ograde i mreža, te uređenje, učenici će moći koristiti novoizgrađeno igralište i plato sa ukupnom površinom oko 400 metara kvadratnih.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

20.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima