Drugi upravo čitaju

Gradsko vijeće Konjic: Usvojena Odluka o pristupu izradi Regulacionog plana “Gradac”

Danas je održana 21.redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic, a pred vijećnicima se našlo 17 tačaka dnevnog reda. Jedna od važnijih odluka koju su vijećnici Gradskog vijeća Konjic usvojili na današnjoj 21. sjednici je Odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana Gradac. Ovu Odluku je pojasnio pomoćnik gradonačelnika u Službi za prostorno uređenje, građenje i obnovu Esad Omerović.

Esad Omerović, pomoćnik gradonačelnika u Službi za prostorno uređenje, građenje i obnovu

Vijećnici su danas usvojili i Nacrt poslovnika o radu Gradskog vijeća Konjic, kao i Odluku o davanju saglasnosti na imenovanje Tarika Muhibića za novog direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic. Usvojene su i odluke koje se odnose na raspisivanje javnih oglasa za imenovanje članova nadzornih odbora u JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic ,  “Šumarstvo Prenj” Konjic i Upravnog odbora u JU “Centar za socijalni rad” Konjic.

Ocjenu današnje sjednice dali su i predsjednici Klubova vijećnika političkih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Konjic.

Ajdin Tinjak, predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika
Šefik Alihodžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA
Sejad Hakalović, predsjednik Kluba vijećnika SDP
Amina Madžak, Platforma za progres
Himzo Muhibić, predsjednik Kluba vijećnika SBiH

radiokonjic.ba

31.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima