18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini

Titula učenice generacije Gimnazije pripala je Lamiji Dženetić, dok...

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

GSS Prenj dobila značajna namjenska sredstva za opremanje službe

Oglasi

GSS Prenj kao dio specijalnih službi zaštite i spašavanja HNK, od Uprave za Civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK dobila je značajna namjenska sredstva za ovu godinu. Planirano je oko 70 hiljada maraka za ovu Službu a do sada je realiziran transfer oko 40 hiljada za opremanje službe, nabavu i dresuru potražnog psa, te opremu za USAR i SAR tim. U  naredom periodu bi trebala biti izvršena i nabavka vozila čime bi Služba bila u potpunosti kpompletirana opremom i ljudstvom.

Načelnik GSS Prenj, Almir Karkelja ističe da je gorska služba dobila svu opremu koja je nedostajala, kako idnividualnu tako i kolektivnu.

GSS Prenj dobila značajna namjenska sredstva za opremanje službe

„Prošle godine u decembru 2022. godine smo prema Upravi civilne zaštite HNK, iskazali naše potrebe za službu. Tu je oprema za spašavanja sa visina, pas, vozilo i sl. Ovih dana realiziramo sve, dobili smo sve što smo tražili. Uprava je prepoznala naš rad, kako prošle godine tako i ove godine, kao i naše zalaganje u Turskoj. Tako da, sve što smo napisali oni su nam odobrili i sada imamo sve što se tiče individualne i kolektivne opreme. U toku je rješavanje vozila, fali nam prostor. Vozilo bi nam trebalo stići za nekih deset ili petnaest dana. Dobili smo sredstva i za to namjensko vozilo, tako da ćemo imati jednu kompletiranu službu“ kazao je Almir Karkelja.

Pored novčanih sredstava potrebnih za nabavljanje kompletne opreme, GSS Prenj Konjic dobila je i novog člana, psa Neru. Član GSS-a, Edi Balić naveo je da će psa obučavati certificirani instruktori u Mostaru.

„Nera je došla prije dva dana i bit će kod nas pet, šest, dana dok se obave svi veterinarski pregledi, sad ide vakcinacija nakon toga socijalizacija kako bi se pas upoznao sa ekipom. Otprilike obuka će trajati do nove godine. Nera ide u Mostar na obuku. Kada se vrati dobit će certifikat, onda sa njom idemo ja, načelnik Karkelja i Eldina Kašić. Nas troje ćemo biti zvanični vodiči, a svi ostali će moći da je izvedu i da se druže sa njom“ kazao je Edi Balić.

radiokonjic.ba

24.05.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima