14.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

GSS Prenj Konjic: I dalje traje potraga za Z.Ć. na Zvekuši

Lice je nestalo u petak navečer i od tada traje intezivna potraga

Od petka navečer traje potraga za licem Ć.Z., 1943. godište, koji je nestao na području Zvekuše. Nakon prijave u PS Konjic, odmah su angažovani pripadnici GSS Prenj, a kojima su se tokom vikenda pridružili i službenici PU Konjic, te timovi GSS iz Čitluka, Čapljine, Novog Grada Sarajevo, Gruda, Posušja, Tomislavgrada, Mostara i Jablanice. Pregledan je ogroman prostor, ali bez ikakvih tragova ili novih saznanja o nestaloj osobi. Danas, četvrtog dana potrage, pripadnici GSS Prenj su ponovo na terenu, zajedno sa službenicima PU Konjic i inspektorima, a pomoć pružaju i mještani. Kako nam je kazao Mensur Muhibić, vođa potrage, danas njihova tri člana ronilačkog tima pretražuju bunare i čatrnje.

“Danas smo pregledali tri bunara i još uvijek nemamo nikakvih naznaka ili tragova o nestaloj osobi. S obzirom da danas radimo samo preglede bunara, čatrnja, vrtača i jama, nije bilo potrebe za dolaskom drugih timova. Mi nastavljamo potragu, pa ćemo vidjeti u kojem pravcu ćemo dalje”-naveo je Muhibić.

Policijski službenici PU Konjic su uključeni u sve navedene aktivnosti, kazao je za radiokonjic.ba Ismail Kadić, načelnik Operativnog centra PU Konjic.

“Policijski službenici prikupljaju podatke od pripadnika GSS, ali i mještana, te se provjeravaju ranija kretanja i kontakti nestale osobe, kako bi se stvorila neka slika kojom bi se olakšala potraga”-naveo je načelnik Kadić.

radiokonjic.ba

photo:GSS Prenj

11.09.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima