22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

GSS Prenj Konjic od sinoć u akciji spašavanja

Tragaju za nestalom osobom na planini Zvekuša

Članovi GSS Prenj Konjic od sinoć učestvuju u potrazi za jednom osobom na lokalitetu planine Zvekuša. Potvrdio nam je to jutros član GSS Prenj, Edi Balić, koji je rekao da su sinoć dobili dojavu oko 23 sata i po dojavi izašli na teren.

“Sinoć oko 23 sata zaprimili smo dojavu da je nestala jedna osoba na Zvekuši. Članovi GSS Prenj izašli su odmah na teren. Naime, čovjek je jučer otišao sa kravom od kuće, ali se sinoć krava vratila sama, njega nije bilo. Potraga traje od sinoć, teren je nepristupačan, brdovito i šumovito je, ali pomoć u potrazi uskoro će nam pružiti i članovi GSS Novi Grad Sarajevo” rekao nam je Balić.

Komandir Operativnog centra Policijske uprave Konjic Ismail Kadić je izjavio da se sinoć Policijskoj stanici Konjic u 22:15 sati obratio N. A. i prijavio da je Ć.Z. (1943.) u toku dana sa planine Zvekuša otišao u mjesto Džepi, odakle je sinoć krenuo prema Zvekuši, ali nije došao do svoje kolibe na Zvekuši.

Obavještena je GSS, čiji su pripadnici izašli na teren i cijelu noć pretraživali teren bezuspješno, još uvijek nije pronađen. Kontaktirali smo GSS ponovo, njihova akcija je u toku, pet pripadnika, prema našim informacijama se nalazi na terenu, a biće upućeno još dodatnih pripadnika. Oni će raditi na toj relaciji, na pretrazi od Zvekuše do Džepa, da ga pronađu. Do sada je to bezuspješno. Po dobijanju novih informacija, obavijestićemo vas“ – izjavio je Kadić.   

gss prenj konjic od sinoć u akciji spašavanja
Foto: Edi Balić

Uskoro više informacija.

radiokonjic.ba

[email protected]

09.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima