back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

GSS Prenj Konjic: Potraga za nestalom osobom nastavlja se i dalje

I nakon trećeg dana, potraga za nestalom osobom Ć.Z. (1943.) je bila neuspješna

Nakon jučerašnje cjelodnevne potrage za nestalom osobom na relaciji Zvekuša-Džepi, potraga je nastavljena i tokom današnjeg dana.

Treći dan potrage na terenu su bili službenici policije PU Konjic i PS Konjic, članovi GSS Prenj Konjic koji su u akciju potrage uključeni od same dojave, brojni timovi iz GSS u BiH (HGSS Čitluk, HGSS capljina, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Grude, HGSS Posušje, GSS Tomislavgrad, HGSS Mostar, GSS Jablanica), psi tragači, kao i mještani iz sela Spiljani, Vrdolje i Džepi. Pretragu je vršilo oko 60 ljudi, pregledano je oko 200 hektara terena, ne racunajući specijalne zadatke (provalije, litice, alpinisticka spuštanja dronovi).

Pripadnike spasilačkih službi i bazu portage, danas je obišao gradonačelnik Konjica Osman Ćatić te ponudio svu pomoć kako bi se olakšala potraga.

Nažalost, potraga je do sada bila neuspješna. Kako su nam potvrdili iz GSS Prenj Konjic, potraga za nestalom osobom Ć.Z. (1943.) nastavit će se i naredni dan.

radiokonjic.ba

jasmina@radiokonjic.ba

FOTO: Edi Balić

10.09.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima