back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Hercegovac uhićen s 37 kilograma marihuane

Policijski službenici Federalne uprave policije u četvrtak su, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice inicijala AK (1987.) iz Čapljine nastanjeno u Mostaru. .

Osoba je osumnjičena da je počinila krivično djelo „Neovlaštenoproizvodnja i distribucija opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po nalogu Općinskog suda u Mostaruizvršena je pretragapokretnu i nepokretnu imovinu koju koristi osumnjičeni kojom prilikom je pronađena37 kilogramasuve zeljaste materije koje svojim izgledomsaradnici opojne droge (Cannabis Sativa L)kao i druge predmete koji podstiču ili su povezani sa krivičnim djelom.

Navedeno lice je osumnjičeno da je određeno vrijeme koristilo opojne drogenabavljene na ilegalnom tržištute dalje distribuiran u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lice će nakon kriminalističke obrade biti lišeno slobode u zakonskom rokui predati u nadležnostŽupanijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navodi se u saopćenju FUP-a.

Na Posušje.info prvi put se pojavila objava Hercegovac uhapšen sa 37 kilograma marihuane.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima