Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Hercegovka godine Konjičanka Eldina Kašić

Konjičanka Eldina Kašić, pobjednica je ovogodišnjeg takmičenja „Hercegovka godine“ za 2023. godinu. Svečana dodjela titule održana je sinoć u Širokom Brijegu, gdje se održalo svečano proglašenje pobjedica izbora “Hercegovka godine” za 2023. godinu.

Za laskavu i prestižnu titulu takmičile su se Hercegovke iz Mostara, Posušja, Čapljine, Prozor-Rame, Konjica, Stoca, Ljubuškog, kao i iz Hrvatske i dijaspore, a 29.562 glasova, koliko su dobile ovogodišnje učesnice, govori o velikoj podršci i interesu koje ovo takmičnje ima iz godine u godinu, kazali su organizatori. Uvjerljivu pobjedu sa najviše osvojenih glasova ove godine  osvojila je mlada Konjičanka Eldina Kašić koja je za radiokonjic.ba kazala da je ovu pobjedu i odnijela zahvaljujući građanima svoga grada, onih koji je poznaju i koji su je nagradili svojim glasom.  

hercegovka godine konjičanka eldina kašić
Eldina Kašić “Hercegovka godine”

„Dobila sam ogromnu podršku svog grada u što naravno nisam ni sumnjala. Kako su kazali organizatori za ovih pet godina koliko se već održava ovo takmičenje, nikada jasnija, apsolutna pobjeda nije bila. Ovim putem bih se zahvalila mojoj porodici i svim sugrađanima i sugrađankama koji su glasali za mene i koji su me podržali“ – kazala je Kašić.

Već dugi niz godina, Eldina i njen prijatelj organizuju akciju koja ima za cilj  prikuptiti određeni broj paketića i uručiti  djeci iz socijalno ugroženih porodica na području Konjica, ali to nije sve. Njen avanturistički duh odveo je i da se učlani u GSS “Prenj”, te da se okuša i kao skiperka. Njen avanturistički duh odveo je kako kaže i do ovog takmičenja gdje je bila sigurna u svoju pobjedu.

„Ja sam avanturistički tip i sve prihvatam kao neki izazov, sa željom da učestvujem. Za mene je bilo uzbudljivo, ali i istovremeno zabavno. Tek jučer sam osjetila određenu dozu treme, ali to je bilo iz razloga jer sam bila sigurna u sebe“- navela je Kašić.

hercegovka godine konjičanka eldina kašić
Eldina Kašić “Hercegovka godine”

Ova titula samo je dokaz da se Eldinin trud i zalaganje priznaju u zajednici u kojoj ona živi, a kakve utiske nosi sa održanog takmičenja govorila je za radiokonjic.ba.

„U onom momentu kada su me prozvali izgubila sam tlo pod nogama. Među toliko ljudi i divnih žena baš su mene, mladu osobu od 21. godinu, odlučili da proglase Hercegovkom godine zbog određenih postignuća“- istaknula je Kašić.

Još jednom kolektiv Radio Konjica upućuje sve pohvale za našu lijepu, ponosnu Hercegovku, Konjičanku Eldinu Kašić.

radiokonjic.ba

15.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima