-4.5 C
Konjic
8 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Intervju sa novoimenovanim direktorom JU Dom zdravlja Konjic

Doktor Džemal Hajduk: "Ovo je vruć krompir u rukama,...

Počelo drugo polugodište: u Konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama

Prvi školski dan drugog polugodišta u školskoj 2022/2023. godini...

„Merhametove“ humanitarne kase na tri lokacije u Konjicu

„Merhametove“ humanitarne kase se nalaze u objektima: Bingo Konjic,...

Udruženje učitelja Kantona Sarajevo održalo seminar u Konjicu

Proteklog vikenda Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je održalo seminar...

HNK: Javni poziv za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini.

Ministarstvo za pitanja boraca HNK-a objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini. Preme riječima Olivera Solde, ministra za pitanja boraca u HNK-a, navedenim programom je obuhvaćeno nekoliko kategorija.

“Javni poziv je objavljen prošle sedmice i mi kroz ovaj program dajemo podršku za osnivanje i rad boračkih zadruga, zatim za osnivanje obrta u tekućoj godini, održivosti porodičnih gazdinstava i borcima-poljoprivrednicima”-kazao je ministar Soldo, dodavši da su Vlada i Skupština HNK-a osigurali 270.000 KM koje će biti podijeljeni po lotovima.

“Imamo već imenovanu komisiju koja će aplikante valorizirati na način da odaberu one koji ispunjavaju uslove, uz mogućnost provjere na terenu, jer uvijek želimo vidjeti čime se borac bavi i da li je novac koji dajemo namjenski utrošen-naglasio je Oliver Soldo, ministar za pitanje boraca HNK.-a.

Sve dodatne informacije u vezi s Javnim pozivom za dodjelu sredstava pomoći zapošljavanju i samozapošljavanju boraca i članova njihovih porodica u 2022.godini, koji je otvoren do 5.decembra, možete pogledati na sljedećem linku.

radiokonjic.ba

29.11.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima