back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Hrvatska: Izvanredan sastanak zbog suđenja odmah na startu

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić organizirao je vanredni sastanak kojem su prisustvovali svi dopredsjednici Saveza, kao i članovi Izvršnog odbora.

Povod sastanka bila su događanja vezana za utakmice prvog kola SuperSport HNL-a te popratne reakcije čelnika klubova, trenera i igrača na odluke sudaca i same sudačke organizacije, priopćeno je iz HNS-a.

“HNS na ovaj način želi poslati jasnu poruku podrške sudačkoj organizaciji, svim sucima i Sudijskoj komisiji, te ističemo da je to neovisno tijelo koje svi trebamo osigurati uvjete za nesmetano djelovanje. Pozivam sve dionike u Savezu, klubove i sportske djelatnike i igrače da se dostojanstveno i odgovorno ponašaju na sportskim terenima i prilikom javnih nastupa”, rekao je predsjednik HNS-a nakon sastanka.

“HNS će biti spreman najstrože kazniti sve radnje koje će ići izvan sportskih okvira i propisanih propisa u cilju zaštite sudačke organizacije, fair playa i očuvanja digniteta Udruge, nogometa i SuperSport Hrvatske nogometne lige”, dodao je Kustić.

Svi sudionici su se složili da predstavnici HNS-a i svih tijela koja upravljaju Savezom trebaju biti primjer i uzor u javnim nastupima, a da isto vrijedi i za predstavnike klubova koji su ujedno i članovi Izvršnog odbora ili drugih tijela.

“Suđenje i pojedinačne odluke su uvijek bile i biće predmet rasprava i polemika, ali želimo da te rasprave budu konstruktivne. Sustavno i ciljano dizanje tenzija i prozivke ne odaje počast onima koji to rade, daleko je od istine i ne doprinosi hrvatskom nogometu. SuperSport HNL je na najvišem nivou kvalitete u svojoj povijesti, čemu je doprinijelo poboljšanje kvaliteta suđenja, uvođenje VAR-a i neovisnost sudačke organizacije koju danas imamo. Naravno, očekujemo da će kvalitet ocjenjivanja i dalje rasti, posebno u dijelu standardizacije kriterija. Imamo zajedničku odgovornost da zaštitimo reputaciju naše lige i očekujemo dostojanstveno ponašanje svih aktera“, rekao je Kustić.

U jednoglasnom zaključku sastanka upućen je apel svim dionicima hrvatskog nogometa na otvorenu suradnju, dijalog i poštovanje protivnika, sudaca i svih aktera koji nogomet čine daleko najpopularnijim sportom u zemlji.

The post Hrvatska: Vanredni sastanak zbog odmah počinje suđenje appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]