back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

HRVATSKA: Umirovljenicu bacio u bunar pa uselio u njezin stan

Hapšenjem 63-godišnjaka zbog sumnje da je na neutvrđeni način i sa ciljem da preuzme njen stan ubio tada 76-godišnju penzionerku Slavojku Senišin, koja je u jesen 2011. godine nestala na Trešnjevcu pod nerazjašnjenim okolnosti, policija je nakon višegodišnje istrage riješila slučaj.

Zagrebačka policija izvijestila je u petak da je dovršila kriminalističko istraživanje protiv 63-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivična djela teško ubistvo, falsifikovanje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, na štetu hrvatskog državljanina čiji je identitet nije otkriven jer tek treba da se obavi obdukcija pronađenog tijela.

Sumnja se da je još neutvrđenog dana, u periodu od 12. oktobra do 5. novembra 2011. godine, na još neutvrđen način, iz koristoljublja, a u cilju protivpravnog prisvajanja stana oštećenog, najvjerovatnije u njenoj kućnoj adresi, ubio je tu ženu, koja je zbog godina bila posebno ranjiva, prenosi Hina.

Umotao je mrtvo tijelo u tepih i bacio ga u bunar

Potom je tijelo umotao u tepih i prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikendicu, gdje ga je umotano bacio u bunar u dvorištu, koji je potom zatrpao građevinskim otpadom i zemljom. , te uklonio okno bunara i pomjerio ga ispred vikendice kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio.

S obzirom na to da u tom trenutku nije bilo informacija da je ubijena, članovi porodice prijavili su njen nestanak, a policija kriminalističkim istraživanjem nije utvrdila gdje se nalazi.

Pet godina nakon prijave nestanka, osumnjičeni je, s ciljem protivpravnog otuđenja stana oštećenog, krivotvorio i ovjerio kupoprodajnu dokumentaciju i prisvojio imovinu u zajedničkoj stambenoj zgradi.

Policija kaže da je u protekle dvije godine u sveobuhvatnom kriminalističkom istraživanju došla do novih saznanja koja bi 63-godišnjeg osumnjičenog mogli dovesti u vezu sa mogućim izvršiocem navedenih krivičnih djela, nakon čega su nastavili sa intenzivnom kriminalističkom istragom. istraga koja je počela.

Vojska je iskopala dvorište, pronađen je bunar i leš

Na temelju tako prikupljenih saznanja dobili su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretres imovine osumnjičenog na širem području Zagrebačke županije. U saradnji sa pripadnicima Ministarstva odbrane iskopano je dvorište i pronađen je bunar koji je osumnjičeni ranije zakopao kako bi se prikrilo mjesto na koje je bacio tijelo žrtve.

Prije dva dana iskopan je bunar u kojem je juče na dubini od sedam metara pronađeno tijelo za koje se sumnja da pripada ubijenoj ženi, a na osnovu naloga suda tijelo je ekshumirano i prevezeno u Institut za sudsku medicinu i kriminologiju. za autopsiju.

Policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 63-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

HRVATSKA: Penzioneru je bacio u bunar i potom uselio u njen stan Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]