back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Huligani u Sarajevu napali roditelje iz Srbije, jednog izboli nožem

Na omladinskom fudbalskom turniru u Sarajevu dogodio se incident koji je zgrozio javnost. Grupa od deset maskiranih huligana napala je roditelje dečaka koji igra za srpski klub Zvezdara. Nakon utakmice, momci iz reprezentacije Srbije otišli su u svoje sobe, a roditelji u drugi hotel gde su odseli.

Ispred hotela ih je dočekala grupa maskiranih huligana, koji su uletjeli u hotel i bacili suzavac. Kada je grupa roditelja izašla na parking, gađali su ga bakljama, a huligani su jednog od njih uboli nožem. Povrijeđeni roditelj je prevezen u sarajevsku bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć i sada se osjeća dobro, prenosi Nova.rs.

Zbog incidenta, policija u Sarajevu je uhapsila četiri mlade osobe zbog optužbi za nasilničko ponašanje. U danas objavljenom saopštenju policije navodi se da su četiri mladića starosti od 20 do 27 godina privedena nakon što je utvrđeno da su napali grupu državljana Srbije.

“Rekao je da ga boli bedro”

“Niko od roditelja nije bio u sukobu ni sa kim. Ovdje su ekipe iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije. Razmijenili smo zastave jedni s drugima, bila je sasvim normalna atmosfera. Očigledno se radilo o napadu navijača, jer su bili maskirani i imali baklje, noževe i suzavac“, rekao je za Nova.rs jedan od roditelja.

“Bio sam sa grupom od deset roditelja, krenuli smo za trojicom koji su prskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo dvadesetak. Pucali su na nas i mi smo se vratili. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je jakna pocepana”, ispričao je on.

“Tada je rekao da ga boli butina. Kada smo pogledali, vidjeli smo da je izboden. Bilo nam je drago što su djeca bila u hotelskim sobama i što nisu vidjela šta se dešava”, rekao je roditelj. Nakon ovog događaja policija je poslala obezbeđenje u hotel, a na svakom spratu su po dva policajca.

Još jedan incident na istom turniru: “Djeca iz Splita vikala ‘Ubij Srbina'”

Na istom turniru prije tog napada zabilježen je i odvojeni incident u kojem je grupa djece na igralištu uzvikivala “Ubij Srbina”. Organizator turnira Almir Prguda tvrdi da su te povike uzvikivali dječaci koji su došli iz Splita.

“Ovo nisu djeca iz Sarajeva. Bila je to ekipa iz Splita čiji su momci otpjevali takvu pjesmu”, rekao je Prguda za N1 televiziju, ne pojašnjavajući o kojoj je ekipi riječ.

On je rekao da je turnir, uprkos incidentima, nastavljen, ističući da je ovo prvi put u 15 godina da se ovako nešto dogodilo. Turnir je komercijalnog karaktera i na njemu učestvuje veliki broj klubova iz zemalja bivše Jugoslavije.

Nerede u Sarajevu najoštrije su osudili gradonačelnik Benjamin Karić i predsjednik Vlade Sarajevske županije Edin Forto. Posebno su oštri bili političari bosanskih Srba, kao i iz Srbije.

“To je tragično”

“Bez ikakve zle namjere kažem da je poražavajuće i tragično da djeca skandiraju ‘Ubij Srbina!’, a jednako bi bilo tragično da djeca kažu da treba ubiti Bošnjaka, Hrvata ili bilo koga drugog”, rekla je Željka. , predsjedavajući Predsjedništva BiH Cvijanović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da se ovakvo nasilje ne smije tolerisati. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić nazvao je incident u Sarajevu direktnom posljedicom “stvaranja atmosfere mržnje prema Srbima u Bosni i Hercegovini”.

Huligani u Sarajevu napali roditelje iz Srbije, jednog uboli nožem pojavio se prvi na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima