back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

I dalje se istražuje uzrok pada zrakoplova kod Sarajeva

Tužioci Tužilaštva BiH nastavljaju istragu i utvrđivanje uzroka pada malog sportskog aviona na području Nišićkog platoa kod Sarajeva, u kojem su poginula dva državljanina Austrije.

Letjelica je u nedjelju odvezena sa lokacije Duševina, kod Bijamara, na dodatno vještačenje. Mještani su prošle subote popodne pronašli olupinu aviona sa francuskim registracijskim oznakama i dva beživotna tijela.

Stanovnici ovog kraja u subotu su vidjeli mali sportski avion francuskih registarskih oznaka kako leti u Tuzlanskoj i Sarajevskoj županiji. Prema njihovim riječima, letjeli su nisko i činilo se kao da pokušavaju sletjeti.

Pretpostavlja se da su žena i muškarac avionom obišli prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, ali se sve završilo tragično. Navodno je avion u Bosnu i Hercegovinu stigao iz Mađarske. Pripadnici MUP-a Sarajevske županije odmah su izašli na teren sa ekipom Hitne pomoći koja je potvrdila smrt dvije osobe.

Na teren je ubrzo stigao i dežurni tužilac Tužilaštva BiH, nakon čega su tijela odvezena sa mjesta tragedije. Johann Sattler i njegova supruga poginuli su u nesreći.

Treba naglasiti da se ne radi o Johannu Sattleru, šefu Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, već o čovjeku koji ima isto ime i prezime.

Uzrok pada aviona kod Sarajeva se još istražuje Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]