25.4 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni primarijus doktor Džajić Mirsad

Komemoracija će biti održana 18.maja u 14 sati u...

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Planska isključenja električne energije za 12.juni 2023.

Kupci sa trafo područja Kolonija I od 9 do...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

IBU i OK Ilidža potpisali ugovor o saradnji i stipendiranju mladih sportista

Oglasi

Internacionalni Burč univerzitet i Odbojkaški klub Ilidža potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji, koja se ogleda u zajedničkom djelovanju na pružanju mogućnosti mladima da spoje kvalitetno obrazovanje i sportske ambicije.

Potpisivanjem ovog ugovora Međunarodni Burč univerzitet je obezbijedio stipendije za sve članove OK Ilidža koji se odluče za studiranje na nekom od studijskih programa na IBU. Osim toga, univerzitet i klub će pružati međusobnu podršku kroz različite aktivnosti.

Ugovor je potpisao rektor Internacionalnog Burč univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak i predsjednik Odbojkaškog kluba Ilidža Emir Memić.

„Pored stipendija koje se dodjeljuju na osnovu znanja i rezultata tokom školovanja, naš univerzitet nudi i sportske stipendije kako bi svim našim studentima koji to žele pružili mogućnost da se istovremeno nastave baviti sportom i studirati. Drago nam je što smo ostvarili ovu saradnju sa Odbojkaškim klubom Ilidža i što ćemo zajedničkim aktivnostima unaprijediti ponudu za naše studente i pružiti priliku za stipendiranje perspektivnih mladih sportista“, rekao je prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burč univerziteta.

Predsjednik OK Ilidža Emir Memić je prilikom potpisivanja ugovora istakao da je ovo veliki posao kako za sam klub tako i za općinu Ilidža:

„Potrudit ćemo se da u januaru održimo pokazni kamp gdje ćemo organizirati sve najperspektivnije dječake i djevojčice koji namjeravaju studirati u Bosni i Hercegovini da dođu u našu općinu, da treniraju u OK Ilidža i studiraju na IBU gdje će imaju dodatne pogodnosti u vidu stipendija. Već imamo upite kolega i igrača koji žive van Sarajeva da dođu tamo, jer su prepoznali Internacionalni Burč univerzitet kao odličnu priliku za odlično školovanje i Odbojkaški klub Ilidža za nastavak sportske saradnje, pa se želim zahvaliti rektoru i univerziteta i da se ova saradnja nastavi što je duže moguće i da je stalno unapređuje“.

Zajednička saradnja IBU-a i OK Ilidža rezultirat će odličnim mogućnostima za mlade ljude koji žele trenirati i aktivno se baviti odbojkom uz kvalitetan studijski program.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima