back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

IBU i OK Ilidža potpisali ugovor o saradnji i stipendiranju mladih sportista

Internacionalni Burč univerzitet i Odbojkaški klub Ilidža potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji, koja se ogleda u zajedničkom djelovanju na pružanju mogućnosti mladima da spoje kvalitetno obrazovanje i sportske ambicije.

Potpisivanjem ovog ugovora Međunarodni Burč univerzitet je obezbijedio stipendije za sve članove OK Ilidža koji se odluče za studiranje na nekom od studijskih programa na IBU. Osim toga, univerzitet i klub će pružati međusobnu podršku kroz različite aktivnosti.

Ugovor je potpisao rektor Internacionalnog Burč univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak i predsjednik Odbojkaškog kluba Ilidža Emir Memić.

„Pored stipendija koje se dodjeljuju na osnovu znanja i rezultata tokom školovanja, naš univerzitet nudi i sportske stipendije kako bi svim našim studentima koji to žele pružili mogućnost da se istovremeno nastave baviti sportom i studirati. Drago nam je što smo ostvarili ovu saradnju sa Odbojkaškim klubom Ilidža i što ćemo zajedničkim aktivnostima unaprijediti ponudu za naše studente i pružiti priliku za stipendiranje perspektivnih mladih sportista“, rekao je prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burč univerziteta.

Predsjednik OK Ilidža Emir Memić je prilikom potpisivanja ugovora istakao da je ovo veliki posao kako za sam klub tako i za općinu Ilidža:

„Potrudit ćemo se da u januaru održimo pokazni kamp gdje ćemo organizirati sve najperspektivnije dječake i djevojčice koji namjeravaju studirati u Bosni i Hercegovini da dođu u našu općinu, da treniraju u OK Ilidža i studiraju na IBU gdje će imaju dodatne pogodnosti u vidu stipendija. Već imamo upite kolega i igrača koji žive van Sarajeva da dođu tamo, jer su prepoznali Internacionalni Burč univerzitet kao odličnu priliku za odlično školovanje i Odbojkaški klub Ilidža za nastavak sportske saradnje, pa se želim zahvaliti rektoru i univerziteta i da se ova saradnja nastavi što je duže moguće i da je stalno unapređuje“.

Zajednička saradnja IBU-a i OK Ilidža rezultirat će odličnim mogućnostima za mlade ljude koji žele trenirati i aktivno se baviti odbojkom uz kvalitetan studijski program.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima