back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Igman i Željezničar remizirali u Konjicu

U 31.kolu WWin lige BiH Igman i  Željezničar su remizirali u utakmici na Gradskom stadionu u Konjicu, rezultatom 0:0.

U prvom poluvremenu Igman je pokazao dobru igru i imao nekoliko odličnih prilika, što je dovelo i do dva pogotka, koji su odlukom sudije poništeni. Prvi gol je poništen, jer se igrač Igmana nalazio u ofsajdu, a drugi zbog kretanja Amera Dupovca ispred živog zida gostujućeg sastava. Igman je i u drugom poluvremenu imao nekoliko prilika, no osjetio se pad energije, kazao je trener FK Igman Adnan Elezović.

igman i željezničar remizirali u konjicu
Adnan Elezović, trener FK Igman

“Veoma važna utakmica na domaćem terenu. Željezničar veoma kvalitetna ekipa, ali mislim da smo prvo poluvrijeme vrlo kvalitetno igrali, stvarali igru i imali dosta prilika, imali iz slobodnjaka poništen gol, ali sada ne bih ulazio u detalje zašto je poništen. Mislim da je prvo poluvrijeme dosta dobro bilo, u drugom poluvremenu, pogotovo u drugom dijelu, energentski smo dosta pali, nismo mogli da odgovorimo u tom energetskom dijelu, ali sve kada se sagleda, realan je ishod neriješeno, kako se i završilo”-rekao je Elezović.

Hajrudin Đurbuzović, trener FK Željezničar, kazao je da je utakmica bila dinamična, sa puno prilika i šansi na obje strane.

igman i željezničar remizirali u konjicu
Hajrudin Đurbuzović, trener FK Željezničar

“Mi smo imali dvije izrazite prilike, dva puta smo pogodili prečku. U jednom smo nizu koji je izuzetno pozitivan, evo, četvrtu utakmicu zaredom ne gubimo. Mislim da se ova ekipa preporodila i sve ovo što smo uradili prvo zahvaljujem igračima, stručnom štabu, navijačima i ostalima”-izjavio je Đurbuzović.

FK Igman je trenutno na 9.mjestu na tabeli sa 33 osvojena boda, a u narednom kolu gostuje kod Borca.

radiokonjic.ba

12.05.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima