back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Igman od 17 sati u subotu u Doboj Kaknju dočekuje NK Široki Brijeg

FK Igman nedavno je završio sa pripremama koje je odradio u Međugorju, a već za vikend čeka ga meč prvog kola u Premijer ligi BIH protiv Širokog Brijega.

„Igramo protiv ekipe koja je par puta osvojila i Kup, ali mi ulazimo hrabro u prvenstvo mislimo da imamo kvalitetnu ekipu. Borit ćemo se protiv svake ekipe i ući ćemo maksimalno. Nadam se da će to polučiti što bolji rezultat. U prvom kolu mi smo domaćini, tako ćemo se i postaviti, zasigurno da neće biti nimalo lako, ali sigurno da ćemo ići na pobjedu“, kazao je trener FK Igman Adnan Elezović za radiokonjic.ba.

Kada je riječ o pojačanjima koji su se nedavno priključili FK Igman, Adnan dodaje.

„Tu smo na početku odmah doveli špica Ramića koji dolazi iz Slobode, doveli smo i Jakupovića iz Rudara iz Prijedora, Mahmića stopera iz NK Mure iz Slovenije. Poslije njih smo još doveli iz Sarajeva Dupovca i nedavno Hebibovića, a na pripremama su nam se pridružili Vazda i Biber, te golman Mićo Vukanović “.

„U narednom periodu još smo u potrazi za jednim veznim i za jednim napadačem, ali nećemo da srljamo, pokušavamo da dovedemo što kvalitetnijeg igrača, ako se ukaže prilika za njim i ako ga pronađemo vjerovatno ćemo i reagovati, ali za sada nema tog igrača koji nama odgovara, koji nam može dati neki dodatni kvalitet u igri, tako da još nismo rekli stop sa pojačanjima“.

Domaće utakmice fudbaleri Igmana će igrati u Doboju kod Kaknja, a razlog su radovi na stadionu. Da li će to uticati na atmosferu i samu igru Adnan dodaje.

“Najljepše je igrati pred domaćom publikom, kada imate taj neki dodatni impuls i podršku sa tribina. Ali, vidite i sami u Premijer ligi da čak 6 ili 7 ekipa neće igrati na domaćim terenima, jer rade travnjake zbog nove hibridne podloge, tako da kako je i ovim ekipama tako će biti i nama. Mi prije svega gledamo da se kvalitetno pripremimo igramo utakmicu kao domaćini u Doboju kod Kaknja, gdje imamo optimalne kvalitetne uslove za utakmicu. Pripremit ćemo se što bolje i nadam se ako Bog da ući u prvenstvo sa pobjedom”, kazao je trener FK Igman Adnan Elezović za radiokonjic.ba.

Utakmicu prvog kola nove sezone PL BiH protiv Širokog Brijega, FK Igman  igra  u subotu u 17 sati  na stadionu Mladosti. Trener Adnan Elezović pozvao je sve simpatizere i navijače FK Igman da dođu na utakmicu i podrže svoj klub.

radiokonjic.ba

13.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]