back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe Tuzla City

Musemić: „Još uvijek je sve u igri“

FK Igman je danas u pretposljednjem, 32.kolu Premijer lige BiH poražen u Konjicu od ekipe Tuzla City minimalnim rezultatom 0:1.

Strijelac za Tuzlake je bio Hadžić u četvrtoj minuti susreta, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Šef stručnog štaba FK Igman Husref Musemić nakon utakmice je izjavio za radiokonjic.ba da su znali da važnost ove utakmice donosi i određenu nervozu.

Ton Husref Musemić

„Očigledno je par naših igrača podleglo toj važnosti utakmice i da su bili jako nervozni u svemu tome. Bilo je to dosta, jako slabo. Primili smo gol dosta rano, mislili smo da možemo da se vratimo, ali nismo uspjeli“ – rekao je Musemić.

„Mislim da je bilo par sudijskih odluka, koje nisu bile naklonjene nama, pa sam produžetak, njihovo izležavanje, ali sve to spada u domen sporta i imaju pravo da to rade. Nažalost, nismo uspjeli, ima još jedna utakmica, još uvijek je sve u igri, vidjećemo“ – dodao je Musemić, navodeći da je sada potreban reset, odmoriti glavu, više nego tijelo.

„Jako težak udarac za nas, jer sa neriješenim rezultatom smo mi već opstali u ligi, tako da sada čekamo ishod nekih drugih utakmica. Idemo na Koševo, na tešku utakmicu, jako neizvjesno“ – zaaključio je šef stručnog štaba FK Igman Husref Musemić .     

igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe tuzla city
Igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe Tuzla City

Posjetioci su i danas u velikom broju bili podrška Igmanu, a utakmici je prisustvovao i bh reprezentativac Smail Prevljak, koji je svoju fudbalsku karijeru počeo u konjičkom klubu.

igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe tuzla city
Igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe Tuzla City
igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe tuzla city
Igman poražen minimalnim rezultatom od ekipe Tuzla City

Nakon 32. kola četiri ekipe sada imaju 34 boda: Igman, Tuzla City, Posušje i Sloga, dok pretposljednja Sloboda ima 32 boda, a posljednji Leotar 31 bod, tako da će posljednje kolo odlučivati o tome ko napušta Premijer ligu, odnosno ko će obezbijediti ostanak.

U posljednjem kolu Premijer lige BiH se sastaju:

FK Sarajevo – FK Igman       

HŠK Posušje – FK Velež

FK Sloboda – FK Željezničar

FK Sloga – FK Borac

FK Leotar – NK Široki Brijeg

FK Tuzla City – HŠK Zrinjski

radiokonjic.ba

21.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima